Szparagi z sosami do maczania
Need a przystawka bezglutenowa? Szparagi z sosami do zanurzania mogą być świetnym przepisem do wypróbowania. Ten przepis służy 4. Jedna porcja zawiera 420 kalorii, 5G białka, oraz 42g tłuszczu. Na 1,69 zł za porcję, ten przepis okładki 12% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 50 minut. Ten przepis z BBC Good Food ma 30 fanów. Udaj się do sklepu i odbierz oliwę z oliwek, ząbki czosnku, chili i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Ogólnie ten przepis zarabia całkiem dobry spoonacular wynik 45%. Użytkownicy, którym podobał się ten przepis, lubili również Paszteciki Z Dorsza Z Dwoma Sosami Zanurzeniowymi, Krewetki wędzone z trzema sosami zanurzeniowymi, oraz Sosy Do Zanurzania Krabów Kamiennych.
Instrukcje
Aby zrobić masło parmezan, wrzucić sok z cytryny do małego rondla i na bardzo małym ogniu dodać masło. Roztopić i wymieszać masło z sokiem z cytryny do uzyskania gładkiego sosu, dodać parmezan i doprawić do smaku, a następnie odstawić.
Aby zrobić Azjatycki dressing, za pomocą tłuczka i moździerza, zmiażdżyć chili z brązowym cukrem, a następnie mieszać z sokiem z limonki, aż cukier się rozpuści. Wymieszać z sosem sojowym i olejem sezamowym, a następnie odstawić.
Na majonez czosnkowy wymieszać wszystkie składniki razem. Sosy rozłożyć na 3 porcje.
Doprowadzić dużą patelnię wody do wrzenia i gotować szparagi przez 2-3 min, aż po prostu miękkie.
Dobrze odcedzić i podawać na parze na gorąco w stosie, aby każdy mógł sobie pomóc i zanurzyć się w wybranym sosie.