Szparagi z sezamem
Szparagi z sezamem mogą być tylko przystawką, której szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 3G białka, 10 g tłuszczu, oraz w sumie 117 kalorii. Ten bezglutenowy i wegański przepis służy 6 i kosztuje 1,11 zł za porcję. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Jeśli masz cukier, ocet winny, nasiona sezamu i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 1 godzina i 30 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 59%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Szparagi Z Jajkiem, Szparagi Z Burratą I Prosciutto, oraz Szparagi Z Czosnkiem Aïoli dla podobnych receptur.
Instrukcje
Doprowadzić duży garnek wody do wrzenia toczenia. W średniej misce wymieszać olej sezamowy, ocet winny biały, sos sojowy i cukier. Odstawić.
Przygotuj lodową kąpiel: napełnij dużą miskę do połowy kostkami lodu i dodaj trochę zimnej wody.
Umieść durszlak prosto wewnątrz łaźni lodowej. Durszlak powstrzyma cię od wybierania szparagów spośród kostek lodu w lodowej kąpieli.
Dodaj sól, aż wrząca woda będzie smakować jak woda morska.
Dodać szparagi do wrzącej wody i gotować przez 1 1/2 do 2 minut - chcesz, aby były chrupiące. Jeśli szparagi są cienkie, gotuj tylko przez 1 minutę.
Szparagi wyjąć z wody za pomocą sitka i przenieść do durszlaka wewnątrz łaźni lodowej. Pozostawić do całkowitego ostygnięcia przez kilka minut, a następnie umieścić je na ręczniku kuchennym, aby osuszyć nadmiar wilgoci.
Wrzucić szparagi, nasiona sezamu, i sos razem i przechowywać w lodówce przez 1 godzinę, lub aż będzie gotowy do podania.