Szparagi z pomidorami balsamicznymi
Szparagi z pomidorami balsamicznymi mogą być tylko dodatkiem, którego szukasz. Jedna porcja zawiera 86 kalorii, 5G białka, oraz 4G tłuszczu. Na 2,22 zł za porcję, ten przepis okładki 11% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Mieszanka szparagów, oliwy z oliwek, koziego sera i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 20 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, pierwotne i wegetariańskie dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 74%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Szparagi pieczone z pomidorami balsamicznymi, Szparagi z pomidorami balsamicznymi i kozim serem, oraz Balsamiczny parmezan pieczone szparagi i pomidory.
Instrukcje
Szparagi gotować we wrzącej wodzie 2 minuty lub do chrupkości-miękkie.
Rozgrzać oliwę z oliwek na dużej patelni na średnim ogniu.
Dodać pomidory i czosnek; gotować 5 protokół. Wymieszać z octem; gotować 3 minuty. Wymieszać z solą. Na półmisku ułożyć szparagi, na wierzchu polać mieszanką pomidorową.
Posypać serem i pieprzem.
Odmiana rodzynek i orzechów sosny: Pomiń pomidory, czosnek, ocet i kozi ser. Gotować 1/3 szklanki pokrojonej czerwonej cebuli i 2 łyżki orzechów piniowych w oleju przez 4 minuty.
Dodać 2 1/2 łyżki soku pomarańczowego, 3 łyżki rodzynek i 2 łyżeczki miodu; gotować 2 minuty. Wymieszać 1/4 łyżeczki soli i 1/4 łyżeczki skórki pomarańczy. Łyżka szparagów; posypać pieprzem.