Szparagi z pikantnym dressingiem
Szparagi z pikantnym dressingiem to jaskiniowiec, bezglutenowy, pierwotny i cały 30 przepis z 4 porcjami. Ta przystawka ma 145 kalorii, 3G białka, oraz 14g tłuszczu na porcję. Na 1,43 zł za porcję, ten przepis okładki 9% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Mieszanka skórki z cytryny, kapary, ocet winny i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. 97 osób uznało ten przepis za przepyszny i satysfakcjonujący. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Z łyżeczką wynik 93%, to danie jest znakomite. Podobne przepisy to Sałatka z pieczonych ziemniaków i szparagów z soczewicy z pikantnym sosem musztardowo-cytrynowym, Grillowane Karczochy I Pikantny Sos Dymny, oraz Pikantna Zupa Szparagowa.
Instrukcje
W dużym garnku z wodą na średnim ogniu, dodać szparagi i pary, aż ledwo miękkie, o 4 protokół.
Żółtka umieścić w małej misce i rozbić widelcem, aż nie pozostaną żadne grudki.
Dodać musztardę, sok z cytryny, ocet, wędzoną paprykę, sól i pieprz, do smaku, i ubijać, aż będzie gładka.
Skropić oliwą z oliwek, ubijając, aby uzyskać kremowy dressing. Ułóż szparagi na talerzach. Białka posiekać i posypać szparagami wraz ze skórką z cytryny i kaparami.
Skropić sosem i polać świeżo zmielonym czarnym pieprzem do smaku.
Podawać na ciepło, w temperaturze pokojowej lub schłodzone.
Jaja ułożyć w jednej warstwie w dużym rondlu. Przykryj zimną wodą o co najmniej 1 cal. Doprowadzić do duszenia na małym ogniu i gotować przez 1 minutę. Przykryć pokrywką, wyłączyć ogień i odstawić jajka na 15 minut. Spłukać zimną wodą.