Szparagi z gotowanym jajkiem w sosie koperkowo-kaparowym Avgolemono
Szparagi z jajkiem gotowanym w koperku i sosem Caper Avgolemono mogą być właśnie przystawką, której szukasz. Na 2,58 zł za porcję, ten przepis okładki 23% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Obserwujesz swoją figurę? Ten jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny przepis ma 142 kalorie, 13g białka, oraz 7G tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 2. Udaj się do sklepu i odbierz jajka, jajko, koperek i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 61%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Szparagi z sosem Kaparowo-koperkowym, Ciasto szparagowo-orzechowe (akan Asparagus Baklava) z sosem Avgolemono, oraz Pieczony łosoś i szparagi z cytrynowo-kaparowo-koperkowym Aioli dla podobnych receptur.
Instrukcje
Szparagi gotować we wrzącej wodzie, aż po prostu zmieni kolor na ciemnozielony, o 2 protokół.
Spuścić wodę, rezerwując 1/2 szklanki.
Szparagi opłukać pod zimną wodą, aby zatrzymać proces gotowania i odstawić.
Jajko ubić w misce, aż się spieni.
Powoli wlać sok z cytryny, a następnie wodę ze szparagów.
Rozgrzać na małej patelni z sosem, ubijając, aż sos zgęstnieje, wymieszać z koperkiem i kaparami i zdjąć z ognia. (Nie doprowadzaj go do wrzenia.)
Doprowadzić duży garnek wody do wrzenia i zmniejszyć ogień do średniej.
Rozbij jajko do miski i wlej jajko z miski do wody. Powtórz dla pozostałego jaja.1
Niech jajka gotować, aż białka są ustawione, ale żółtka nie są, o 2-3 protokół i wyłowić je.1
Szparagi podzielić między dwa talerze, wierzch z jajkiem w koszulce i koperkiem i sosem avgolemono Caper.