Szparagi Wędzone
Wędzone szparagi wymagają ok. 1 godzina i 20 minut od początku do końca. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 102 kalorie, 4G białka, oraz 6G tłuszczu każdy. Na 1,75 zł za porcję, ten przepis okładki 14% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Mieszanka soku z cytryny, masło, sól i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Niewiele osób lubi tę przystawkę. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, pierwotne i wegetariańskie dieta. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Z łyżeczką wynik 47%, to danie jest dobre. Spróbuj Tarta Z Wędzoną Szynką I Szparagami, Farfalle ze szparagami i wędzonym łososiem, oraz Szparagi i wędzone wiązki łososia dla podobnych receptur.
Instrukcje
Umieść węgiel w dolnej patelni palacza. Zapal węgle i poczekaj, aż temperatura palacza osiągnie 240 stopni F (115 stopni C).
Masło rozpuścić w małym rondelku, wymieszać z czosnkiem i gotować na małym ogniu, aż będzie miękkie.
Wyjąć z ognia i wymieszać sok z cytryny, sól i czarny pieprz.
Ułóż cebulę na dnie dużej żeliwnej patelni lub żaroodpornego szklanego pojemnika.
Szparagi rozłożyć na cebuli.
Skropić masło i mieszankę czosnku na szparagi.
Umieść odkrytą patelnię lub naczynie do pieczenia na górnym ruszcie rozgrzanego palnika.
Zamknąć wędzarnię i gotować szparagi do miękkości, około 1 godziny.