Szparagi w sosie śmietanowym
Szparagi z sosem śmietanowym mogą być tylko przystawką, której szukasz. Ten przepis sprawia, że 10 porcji z 94 kalorie, 3G białka, oraz 7G tłuszczu każdy. Na 1,16 zł za porcję, ten przepis okładki 9% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Jeśli masz pietruszkę, czosnek w proszku, rosół z kurczaka i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 15 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za Wegetariańskie dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 34%. Ten wynik jest raczej zły. Podobne przepisy to Szparagi w sosie śmietanowym sojowym (Zwt II-Asia), Penne ze szparagami i sosem śmietanowym, oraz Szparagi w sosie Pieczarkowo-śmietanowym.
Instrukcje
Na dużej patelni doprowadzić wodę do wrzenia.
Dodać szparagi, przykryć i gotować przez 3 minuty. tymczasem, na małej patelni, podsmażyć cebulę na maśle do miękkości. Wymieszaj mąkę, czosnek w proszku, pieprz cytrynowy i sól do wymieszania. Stopniowo mieszać w bulionie.
Dodać natkę pietruszki, ocet i koperek.
Doprowadzić do wrzenia; gotować i mieszać 2 minuty lub aż zgęstnieje. Zmniejszyć ciepło do niskiego; ubijać śmietaną.
Szparagi odsączyć, ułożyć na półmisku. Top z sosem śmietanowym.