Szparagi Velouté

Szparagi Velouté
Szparagi Velouté może być tylko przystawka szukasz. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 312 kalorii, 8G białka, oraz 24g tłuszczu każdy. Na 3,68 zł za porcję, ten przepis okładki 23% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Mieszanka odrobiny cukru, skrobi kukurydzianej, żółtka jaja i garści innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i wegetariańskie dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 59%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Kremowe szparagi, bazylia i Crème Fraîche Velouté, Kalafior Velouté, oraz Truskawkowo-Waniliowy Velouté dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Szparagi umyć.
Składniki, których będziesz potrzebować
SzparagiSzparagi
2
Cięcie 2 cale (5 cm.) z końcówek i zapisać je do innego użytku. Nie obrać łodygi, ale pokroić je na 15 cali (3 cm).) sztuk.
3
Doprowadzić bulion lub bulion do wrzenia w garnku do zupy. Gdy bąbelki, dodać kawałki szparagów i cukru. Zmniejsz ogień, przykryj i gotuj na wolnym ogniu przez 20 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
SzparagiSzparagi
StadoStado
CukierCukier
ZupaZupa
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GarnekGarnek
4
Zmiksować i przepuścić przez drobny sitko (chinois, jeśli to możliwe), naciskając na ciała stałe łyżką, aby uzyskać jak najwięcej płynu.
Składniki, których będziesz potrzebować
EkstraktEkstrakt
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
SitoSito
5
Włożyć zupę z powrotem do garnka, doprowadzić do wrzenia i gotować jeszcze około 30 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
ZupaZupa
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GarnekGarnek
6
Dokładnie wymieszać skrobię kukurydzianą w misce z 1 łyżką zimnej wody. Ubij żółtko i śmietanę razem w misce wystarczająco dużej, aby pomieścić całą zupę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Skrobia KukurydzianaSkrobia Kukurydziana
KremKrem
WodaWoda
ZupaZupa
żółtko Jajażółtko Jaja
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
7
Gdy zupa w garnku zostanie zmniejszona o około połowę, ubij mieszankę skrobi kukurydzianej. Gotuj przez 1 minutę, stale ubijając, a następnie delikatnie wlej wszystko do miski z mieszaniną śmietany jajecznej, ubijając podczas nalewania.
Składniki, których będziesz potrzebować
Skrobia KukurydzianaSkrobia Kukurydziana
KremKrem
ZupaZupa
JajkoJajko
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
GarnekGarnek
8
Zawartość miski wlać z powrotem do garnka do zupy i podgrzewać bardzo delikatnie w celu zgęstnienia. Wymieszać łopatką i wyłączyć ogień przy pierwszych oznakach wrzenia. Mieszanka. W razie potrzeby doprawić solą.
Składniki, których będziesz potrzebować
SólSól
ZupaZupa
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
SzpatułkaSzpatułka
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
GarnekGarnek
9
Smak
10
Książka, korzystając z bazy danych USDA Nutrition
11
Joel Robuchon urodził się w Poitiers we Francji w 1945 roku i rozpoczął praktykę w restauracji hotelowej w wieku piętnastu lat. W 1981 roku otworzył własną restaurację w Paryżu, Jamin, która zdobyła trzy gwiazdki Michelin do 198
12
Był to najszybszy wzrost w historii przewodnika. Obecnie pracuje jako konsultant i prowadzi restauracje L ' Atelier na całym świecie.
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia22
Magazyn