Szparagi Tempura
Przepis na szparagi Tempuran jest gotowy w około 15 minut i zdecydowanie jest ogromnym bezglutenowe i wegańskie opcja dla miłośników japońskiej kuchni. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 6G białka, 2G tłuszczu, oraz w sumie 86 kalorii. Na $1.8 za porcję, ten przepis okładki 14% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 8. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Dobrze sprawdza się jako tania przystawka. Jeśli masz pod ręką szparagi, cukier, sok z cytryny i kilka innych składników, możesz to zrobić. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 67%, co jest solidne. Jeśli podoba Ci się ten przepis, możesz również polubić przepisy takie jak Tempura Szparagowa, Tempura szparagowa z dipem czosnkowym Cilantro, oraz Vegetarian Planet Asparagus Wasabi Tempura.
Instrukcje
Wlać 1-calowy olej roślinny do dużej, głębokiej patelni.
Umieść na średnim ogniu i ogrzać do 350 stopni F.
Przygotować ciasto tempura zgodnie z instrukcją opakowania. Szparagi zanurzyć w cieście, umieścić na patelni i smażyć na złoty i chrupiące, o 2 protokół. Smażyć partiami.
W misce, połączyć sos sojowy, mirin, imbir, sok z cytryny i szalotki.
Podawać szparagi z sosem zanurzeniowym na boku.