Szparagi Tempura

Szparagi Tempura
Przepis na szparagi Tempuran jest gotowy w około 15 minut i zdecydowanie jest ogromnym bezglutenowe i wegańskie opcja dla miłośników japońskiej kuchni. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 6G białka, 2G tłuszczu, oraz w sumie 86 kalorii. Na $1.8 za porcję, ten przepis okładki 14% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 8. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Dobrze sprawdza się jako tania przystawka. Jeśli masz pod ręką szparagi, cukier, sok z cytryny i kilka innych składników, możesz to zrobić. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 67%, co jest solidne. Jeśli podoba Ci się ten przepis, możesz również polubić przepisy takie jak Tempura Szparagowa, Tempura szparagowa z dipem czosnkowym Cilantro, oraz Vegetarian Planet Asparagus Wasabi Tempura.

Instrukcje

1
Wlać 1-calowy olej roślinny do dużej, głębokiej patelni.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 1/2 łyżeczki Mieszanki Przypraw1 1/2 łyżeczki Mieszanki Przypraw
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone Krewetki, ObraneSmażone Krewetki, Obrane
2
Umieść na średnim ogniu i ogrzać do 350 stopni F.
3
Przygotować ciasto tempura zgodnie z instrukcją opakowania. Szparagi zanurzyć w cieście, umieścić na patelni i smażyć na złoty i chrupiące, o 2 protokół. Smażyć partiami.
Składniki, których będziesz potrzebować
8 Uncji Pokrojonej W Kostkę Szynki Prosciutto, Szynki Iberyjskiej Lub Innej Wysokiej Jakości Szynki8 Uncji Pokrojonej W Kostkę Szynki Prosciutto, Szynki Iberyjskiej Lub Innej Wysokiej Jakości Szynki
Pasek Skórki CytrynowejPasek Skórki Cytrynowej
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone Krewetki, ObraneSmażone Krewetki, Obrane
4
W misce, połączyć sos sojowy, mirin, imbir, sok z cytryny i szalotki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Krewetki, Ogon, Usunięte Skorupy, OczyszczoneKrewetki, Ogon, Usunięte Skorupy, Oczyszczone
Filiżanka Pokrojonej W Paski Gotowanej Piersi Z IndykaFiliżanka Pokrojonej W Paski Gotowanej Piersi Z Indyka
1 Funt Polędwicy Z Piersi Indyka, Pokrojonej W Kostkę O Wymiarach 1 Cala1 Funt Polędwicy Z Piersi Indyka, Pokrojonej W Kostkę O Wymiarach 1 Cala
Dodatkowa Gęsta śmietana Kremówka, OpcjonalnieDodatkowa Gęsta śmietana Kremówka, Opcjonalnie
6 Bułek Z Nasionami Sezamu, Podzielonych6 Bułek Z Nasionami Sezamu, Podzielonych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
5
Podawać szparagi z sosem zanurzeniowym na boku.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos Do ZanurzaniaSos Do Zanurzania
8 Uncji Pokrojonej W Kostkę Szynki Prosciutto, Szynki Iberyjskiej Lub Innej Wysokiej Jakości Szynki8 Uncji Pokrojonej W Kostkę Szynki Prosciutto, Szynki Iberyjskiej Lub Innej Wysokiej Jakości Szynki
TrudnośćNormalny
Gotowe W15 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia0
Magazyn