Szparagi Stir-Fry
Szparagi Stir-Fry może być dobry przepis, aby rozszerzyć swoje pole receptury przystawki. Na 1,18 zł za porcję, ten przepis okładki 9% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy, bezmleczny i wegetariański przepis ma 50 kalorii, 3G białka, oraz 2G tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 6. Udaj się do sklepu i odebrać cukier, olej z orzeszków ziemnych, bulion z kurczaka, i kilka innych rzeczy, aby go dzisiaj. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Przynosi wam to moje przepisy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 79%, co jest całkiem dobre. Spróbuj Wołowina i kapusta Stir Fry, Stir-Fry z wołowiną i brokułami, oraz Stek Sezamowy Stir Fry dla podobnych receptur.
Instrukcje
Zrywaj twarde końce szparagów; w razie potrzeby usuń łuski z łodyg za pomocą obieraczki do warzyw. Ukośnie pocięte na 2-calowe kawałki.
Płaszcz patelni nonstick sprayu do gotowania; dodać olej, i umieścić na średnim ogniu, aż gorące.
Dodać szparagi; gotować 2 minuty, ciągle mieszając.
Dodać 1/4 szklanki bulionu; przykryć i gotować 4 minuty lub aż szparagi są chrupiące-miękkie.
Połączyć pozostałe 1/4 bulionu szklanki, skrobia kukurydziana, cukier, i sos sojowy; wymieszać, aż będzie gładka.
Dodaj do mieszanki szparagów, stale mieszając. Doprowadzić do wrzenia; gotować 1 minutę, stale mieszając.
Uwaga: Należy pamiętać, że wiele azjatyckich sosów i przypraw jest bogatych w sód. Jeśli próbujesz kontrolować sód w diecie, użyj sosu sojowego o niskiej zawartości sodu zamiast zwykłej wersji i pomiń inne składniki o wysokiej zawartości sodu, takie jak sól i glutaminian sodu (MSG).