Szparagi pieczone z szałwią i masłem cytrynowym

Szparagi pieczone z szałwią i masłem cytrynowym
Prażone szparagi z szałwią i masłem cytrynowym to bezglutenowe i pierwotne przystawka. Ten przepis służy 6 i kosztuje $2.18 za porcję. Jedna porcja zawiera 230 kalorii, 14g białka, oraz 17g tłuszczu. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Mieszanka soli, sok z cytryny, skórka z cytryny i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak przepyszne. Wielkanoc będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 48%. Ten wynik jest dobry. Podobne przepisy to Szparagi pieczone z szałwią i masłem cytrynowym, Zupa z pieczonego czosnku i pasternaku z masłem cytrynowym z szałwii, oraz Masło szałwiowe cytryna Pieczony kurczak w kozim mleku z makaronem z brukselki.

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik do 45
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Posiekana Cebula (2 Cebule)Posiekana Cebula (2 Cebule)
2
Szparagi wymieszać z oliwą z oliwek i 1/2 łyżeczki soli.
Składniki, których będziesz potrzebować
8 Uncji Pokrojonej W Kostkę Szynki Prosciutto, Szynki Iberyjskiej Lub Innej Wysokiej Jakości Szynki8 Uncji Pokrojonej W Kostkę Szynki Prosciutto, Szynki Iberyjskiej Lub Innej Wysokiej Jakości Szynki
1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina
5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych
3
Rozłóż na blasze do pieczenia i piecz w piekarniku przez około 5 minut, lub aż włócznie będą po prostu miękkie po przekłuciu nożem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Funtów Jeżyn (okołoFuntów Jeżyn (około
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Szczypta Płatków Czerwonej PaprykiSzczypta Płatków Czerwonej Papryki
Guma Owocowa W Paski PomarańczoweGuma Owocowa W Paski Pomarańczowe
Posiekana Cebula (2 Cebule)Posiekana Cebula (2 Cebule)
4
Na małej patelni, roztopić masło na umiarkowanie małym ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pecorino O Grubości 1/4 CalaPecorino O Grubości 1/4 Cala
5
Dodać liście szałwii i gotować, często mieszając, aż masło jest lekko rumiane, o 2 protokół. Wymieszaj sok z cytryny i 1/4 łyżeczki soli.
Składniki, których będziesz potrzebować
Do Smarowania WkładkiDo Smarowania Wkładki
1/2 Gałązki Rozmarynu1/2 Gałązki Rozmarynu
1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny
5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych
6
Szparagi przełożyć na rozgrzany talerz i na wierzch posmarować masłem szałwiowo-cytrynowym.
Składniki, których będziesz potrzebować
8 Uncji Pokrojonej W Kostkę Szynki Prosciutto, Szynki Iberyjskiej Lub Innej Wysokiej Jakości Szynki8 Uncji Pokrojonej W Kostkę Szynki Prosciutto, Szynki Iberyjskiej Lub Innej Wysokiej Jakości Szynki
1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny
Plasterki Pomarańczy, Przekrojone Na Pół, Do DekoracjiPlasterki Pomarańczy, Przekrojone Na Pół, Do Dekoracji
1/2 Gałązki Rozmarynu1/2 Gałązki Rozmarynu
7
Udekoruj skórką cytrynową, top z wiórkami sera Parmigiano-Reggiano i podawaj.
Składniki, których będziesz potrzebować
Srebrne NonpareileSrebrne Nonpareile
Parmigiano ReggianoParmigiano Reggiano
2 Do 4 łyżek Mieszanki Zupy Cebulowej2 Do 4 łyżek Mieszanki Zupy Cebulowej
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia12
Rodzaje PotrawDodatki
OkazjeWielkanoc
Magazyn