Szparagi pieczone z Prosciutto i jajkiem gotowanym

Need a jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny przystawka? Zapiekane szparagi z Prosciutto i jajkiem w koszulce mogą być wyjątkowym przepisem do wypróbowania. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 10g białka, 13g tłuszczu, oraz w sumie 176 kalorii. Na 1,82 zł za porcję, ten przepis okładki 13% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. 1 osoba uznała ten przepis za smaczny i satysfakcjonujący. Mieszanka szparagów, prosciutto, oliwa z oliwek i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. Wielkanoc będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 40 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 41%. Ten wynik jest dobry. Podobne przepisy to Zapiekane Szparagi Z Chrupiącą Prosciutto I Jajkiem W Koszulce, Jajka gotowane z prażonymi szparagami, Prosciutto i oliwą ze szczypiorku, oraz Grillowane szparagi, Prosciutto, smażony chleb i gotowane jajko.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 425 stopni F (220 stopni C).
Szparagi umieścić w naczyniu do pieczenia i skropić 1 łyżką oliwy z oliwek z pierwszego tłoczenia.
Podgrzać 1 łyżkę oliwy z oliwek na patelni na średnim ogniu.
Dodać prosciutto; gotować, mieszając, aż złoty i renderowane, 3 do 4 protokół.
Szparagi posypać prosciutto i olejem. Doprawić czarnym pieprzem i wymieszać. Pieczemy w rozgrzanym piekarniku przez 10 minut. Wrzucić i wrócić do piekarnika, aż firma jeszcze przetargu do ukąszenia, 5 minut.
Napełnij duży rondel 2 do 3 cali wody i doprowadzić do wrzenia na dużym ogniu. Zmniejszyć ogień do średnio-niskiego, wlać ocet i szczyptę soli. Rozbij jajko do miski, a następnie delikatnie wsuń jajko do wody. Powtórz z pozostałymi jajami. Jaja kłusować, aż białka będą jędrne, a żółtka zgęstnieją, ale nie są twarde, od 4 do 6 minut.
Usuń jajka z wody za pomocą łyżki szczelinowej, nałóż na ręcznik kuchenny, aby usunąć nadmiar wody, a następnie przenieś na ciepły talerz.
Szparagi skropić sokiem z cytryny.
Szparagi przekładamy na talerze, wierzch z gotowanym jajkiem i szczyptą skórki cytrynowej. Doprawić czarnym pieprzem i podawać.