Szparagi pieczone i Prosciutto
Prażone szparagi i Prosciutto to bezglutenowe i pierwotne przystawka. Jedna porcja zawiera 575 kalorii, 13g białka, oraz 56 g tłuszczu. Na $2.8 za porcję, ten przepis okładki 21% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 3. Udaj się do sklepu i odebrać masło, prosciutto, jajka, i kilka innych rzeczy, aby go dzisiaj. 56 osób było pod wrażeniem tego przepisu. To będzie hit w Twoim Wielkanoc wydarzenie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 35 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 62%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Prosciutto Zawinięte Prażone Szparagi, Szparagi Zapiekane Prosciutto, oraz Szparagi Pieczone, Jajko I Pizza Prosciutto dla podobnych receptur.
Instrukcje
Zobacz jak zrobić ten przepis.
Rozgrzej piekarnik do 400 stopni.
Jeśli szparagi są grube, obierz je w połowie łodygi.
Odciąć i wyrzucić dolną trzecią część szparagów.
Szparagi ułożyć w jednej warstwie na blasze, skropić oliwą z oliwek, posypać 1 łyżeczką soli i 1/2 łyżeczki pieprzu. Piecz przez 10 minut, aż łodygi będą po prostu miękkie. W międzyczasie umieścić prosciutto w jednej warstwie na innej patelni i piec w tym samym piekarniku przez 5 minut.
Roztopić masło w średnim (10-calowy) saute patelni na średnim ogniu i czekać, aż pęcherzyki prawie ustąpić. Rozbij jajka na patelni, trzymając je osobno, jeśli to możliwe.
Jajka obficie posypać solą i pieprzem i gotować na średnim ogniu, aż białka są ugotowane, ale żółtka są nadal ciekłe. Nie odwracaj ich!
Ułóż szparagi na 3 talerzach.
Ułożyć 2 plastry prosciutto na każdym stosie, skropić holenderskim sosem i ułożyć sadzone jajko na wierzchu prosciutto.
Umieścić żółtka, sok z cytryny, sól, pieprz czarny, i pieprz cayenne w słoiku blendera i proces na niskim przez 15 sekund. Roztopić masło w małym rondelku, aż będzie skwierczące gorące.
Usuń małą przezroczystą wkładkę w górnej części blendera. Z blenderem na niskim poziomie, powoli dodawać gorące masło do mieszaniny jajek i cytryny i miksować przez 30 sekund, aż sos będzie bardzo gęsty. Zużyć natychmiast.