Szparagi i ser kozi Frittata
Szparagi i kozi ser Frittata może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Na 1,79 zł za porcję, ten przepis okładki 14% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 15g białka, 15 g tłuszczu, oraz w sumie 210 kalorii. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Udaj się do sklepu i odebrać szparagi, jajka, sól i pieprz, i kilka innych rzeczy, aby go dzisiaj. Aby zużyć jajka można śledzić to danie główne z Ciasto czekoladowo-pomidorowe Rose Levy Beranbaum z tajemniczym Ganache jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 25 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 38%. Ten wynik jest raczej zły. Podobne przepisy to Pieczone szparagi i kozi ser Frittata, Patelnia Spring Frittata ze szparagami i kozim serem, oraz Wielkanocna Frittata ze szparagami, kozim serem i wiosennymi ziołami.
Instrukcje
W 8-calowej żaroodpornej patelni nonstick lub żeliwnej patelni roztopić masło na średnim ogniu.
Dodać cebulę i gotować, mieszając od czasu do czasu, aż przezroczyste, o 4 protokół.
Dodać szparagi, posypać solą i pieprzem i gotować, mieszając od czasu do czasu, aż tylko miękkie, o 6 minut dłużej.
Rozgrzej brojlery do wysokiej. W średniej misce ubić jajka, doprawić solą i pieprzem.
Jajka zalać mieszanką cebulowo-szparagową, wymieszać do połączenia, następnie polać na powierzchni kozim serem. Gotować, bez mieszania, aż jajka zostaną ustawione na dole i zaczną ustawiać się na górze, około 5 minut.
Przenieś patelnię do piekarnika i broil, 4 do 5 cali od elementu grzejnego, aż jaja są całkowicie ustawione i zaczynają brązowieć, 2 do 3 protokół.
Pokroić w kliny i podawać na gorąco lub w temperaturze pokojowej.