Szparagi i krewetki smażone na poduszkach z makaronem

Szparagi i krewetki smażone na poduszkach z makaronem
Szparagi i krewetki Stir-Fry na poduszki z makaronem może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Jedna porcja zawiera 266 kalorii, 31g białka, oraz 6G tłuszczu. Ten przepis służy 4. Na 4,23 zł za porcję, ten przepis okładki 27% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Mieszanka poduszek z makaronem, skrobia kukurydziana, czosnek i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezmleczne dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 65%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Thai Shrimp Stir Fry z cukinią, Shrimp Stir Fry Freezer Pack, oraz Szybkie 10 Minut Krewetki Teriyaki Stir-Fry dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Snap trudne łodygi kończy się szparagi.
Składniki, których będziesz potrzebować
SzparagiSzparagi
2
Wyciąć włócznie pod kątem 45 na plastry o grubości 1/2 cala. W małej misce wymieszaj bulion, sos sojowy, skrobię kukurydzianą i biały pieprz.
Składniki, których będziesz potrzebować
Biały PieprzBiały Pieprz
Skrobia KukurydzianaSkrobia Kukurydziana
Sos SojowySos Sojowy
BulionBulion
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
3
Ustaw 14-calową patelnię wok lub 12-calową na dużym ogniu. Gdy gorące, dodać olej, imbir i czosnek; mieszać, aż czosnek zacznie się złocisty, o 30 sekund. Wymieszać szparagi i dodać 3 łyżki wody; przykryć i gotować, aż szparagi będą jasnozielone, 1 do 2 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
SzparagiSzparagi
CzosnekCzosnek
ImbirImbir
WodaWoda
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
Opakowania Od 5 Do 8,8 Uncji 90-sekundowy, Pełnoziarnisty Ryż Pełnoziarnisty Gotowy Do Kuchenki Mikrofalowej Lub 4 Szklanki Ugotowanego Brązowego RyżuOpakowania Od 5 Do 8,8 Uncji 90-sekundowy, Pełnoziarnisty Ryż Pełnoziarnisty Gotowy Do Kuchenki Mikrofalowej Lub 4 Szklanki Ugotowanego Brązowego Ryżu
4
Dodaj krewetki i wymieszać, odkryte, dopóki nie są nieprzezroczyste w środku najgrubszej części (wyciąć do badania), 2 do 3 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
KrewetkiKrewetki
5
Wymieszać mieszankę bulionu i dodać do patelni; mieszać, aż sos się zagotuje i zgęstnieje.
Składniki, których będziesz potrzebować
BulionBulion
SOSSOS
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
6
Dodać sól do smaku.
Składniki, których będziesz potrzebować
SólSól
7
Ustaw poduszkę z makaronem na każdym z czterech talerzy obiadowych. Łyżka krewetki i szparagi stir-smażyć równo na poduszki z makaronem.
Składniki, których będziesz potrzebować
SzparagiSzparagi
MakaronyMakarony
KrewetkiKrewetki
1
W 5-do 6-quart patelni na dużym ogniu, doprowadzić 3 kwarty wody do wrzenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
2
Dodaj 12 uncji suszone cienkie Azjatyckie makaron pszeniczny lub suszone makaron wermiszel i wymieszać, aby oddzielić. Gotować, aż ledwo przetargu na ugryzienie, 3 do 7 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
MakaronyMakarony
PszenicaPszenica
3
Odcedzić i wrócić do patelni.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
4
Wymieszać 2 łyżki azjatyckiego oleju sezamowego i sól do smaku.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej SezamowyOlej Sezamowy
SólSól
5
Podziel makaron na cztery równe porcje; Ustaw każdy kopiec około 2 cali od siebie na dwóch 10-przez 15-calowych patelniach do pieczenia nonstick. Poklep każdy w 1/2 cala grubości rundy.
Składniki, których będziesz potrzebować
MakaronyMakarony
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do PieczeniaPatelnia Do Pieczenia
6
Piecz poduszki w piekarniku 425, aż większość powierzchni będzie chrupiąca i rumiana, 15 do 20 minut (Zmień pozycje patelni w połowie pieczenia).
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
PatelniaPatelnia
7
Podawać na gorąco.
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia27
Magazyn