Szparagi i Bok-Choy Frittata
Szparagi i Frittata Bok-Choy może być dobrym przepisem, aby rozwinąć swoje pole przepis dania głównego. Na 1,66 zł za porcję, ten przepis okładki 27% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy, bezmleczny, cały 30 i wegetariański przepis ma 245 kalorii, 16G białka, oraz 18g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 4. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Przynosi wam to moje przepisy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Jeśli masz pod ręką szparagi, świeżo mielony pieprz, Azjatycki olej sezamowy i kilka innych składników, możesz to zrobić. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 61%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Bok Choy, Shiitake i kluski czosnkowe, Szparagi i Bok-Choy Frittata, oraz Czosnek imbir cukinia makaron miska z łososiem i Bok Choy dla podobnych receptur.
Instrukcje
Na średniej żeliwnej lub żaroodpornej patelni nieprzywierającej rozgrzej olej do gotowania na umiarkowanym ogniu.
Dodaj szalotki, imbir, i czosnek i gotować, mieszając, aż pachnące, o 30 sekund.
Dodać bok choy i gotować, mieszając, aż liście więdną, o 2 protokół.
Dodać szparagi i 1/2 łyżeczki soli i nadal gotować, mieszając od czasu do czasu, aż warzywa będą prawie miękkie, o 3 protokół więcej.
Równomiernie rozprowadzić warzywa na patelni, a następnie dodać jajka, pieprz i pozostałą 1/4 łyżeczki soli. Gotować frittatę, bez mieszania, aż brzegi zaczną się ustawiać, około 2 minut.
Umieścić frittata w piekarniku i piec do firmy, o 25 protokół.
Skropić olej sezamowy na wierzchu.
Rekomendacja win: Republika Południowej Afryki jest jednym z tak zwanych nowych krajów winiarskich świata, wraz z Australią, Nową Zelandią i Amerykami, ale jej wina najlepiej odzwierciedlają równowagę tradycji europejskiej. Południowoafrykański chardonnay będzie wspaniałym partnerem dla tego włoskiego dania.
Uwagi: jeśli unikasz jaj z obawy o ich wysoką zawartość cholesterolu, jest dobra wiadomość: najnowsze badania naukowe pokazują przytłaczające dowody na to, że tłuszcze nasycone, a nie cholesterol w diecie, mogą wpływać na poziom cholesterolu we krwi. Jaja są gęste odżywczo. W rzeczywistości są one najwyższej jakości źródłem białka dostępnego (po mleku matki) i są nawet niskokaloryczne (siedemdziesiąt pięć na duże jajko). Tak więc dla prawie każdego, jedzenie jajka lub dwóch dziennie jest całkowicie w porządku.