Sznurki ze słodkich ziemniaków z keczupem buraczanym
Sznurki ze słodkich ziemniaków z keczupem buraczanym mogą być tylko dodatkiem, którego szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera około 4G białka, 35g tłuszczu i w sumie 500 kalorii. Ten bezmleczny, lakto ovo wegetariański i wegański przepis serwuje 6 i kosztuje $1.12 za porcję. Jeśli masz pod ręką oliwę z oliwek, olej canolan, bataty granatowe i kilka innych składników, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza ten przepis trwa około 2 godziny i 40 minut. 30 osób zrobiło ten przepis i zrobiłoby go ponownie. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Z łyżką wynik 54%, to danie jest solidne. Frytki ze słodkich ziemniaków z ketchupem Sriracha, Ketchup z rozmarynowymi frytkami ze słodkich ziemniaków, oraz Grillowane frytki ze słodkich ziemniaków z ketchupem Sriracha są bardzo podobne do tego przepisu.
Instrukcje
Zobacz, jak zrobić ten przepis.
Do keczupu: Rozgrzej piekarnik do 450 stopni F. zawiń buraki w folię, całkowicie zamykając. Piecz buraki do miękkości po przekłuciu widelcem lub szpikulcem, 1 1/4 do 1 1/2 godziny.
Odstaw buraki, aż ostygną na tyle, aby je obsłużyć.
Pokrój buraki na 1-calowe kawałki i przenieś do robota kuchennego.
Dodaj ketchup, ocet, oliwę z oliwek, imbir, sól i pieprz. Przetwarzaj, aż mieszanina będzie gładka, 2 do 3 minut.
Przenieś ketchup buraczany do małej miski. W razie potrzeby dopraw przyprawę większą ilością soli i pieprzu oraz szczyptą ziela angielskiego. (Można przygotować 1 dzień wcześniej. Przykryj i wstaw do lodówki).
W przypadku sznurków ze słodkich ziemniaków: za pomocą mandoliny lub krajalnicy V pokrój ziemniaki w paski wielkości zapałek o grubości od 1/8 do 1/4 cala i najlepiej nie dłuższe niż 4 do 5 cali (jeśli ziemniaki zaczną się odbarwiać, umieść w misce z lodowatą wodą, aż będą gotowe do użycia). Poklep paski ziemniaków całkowicie do sucha.
Umieść mąkę w dużej misce. Partiami dodaj paski ziemniaczane do mąki i lekko wymieszaj.
Wlej olej rzepakowy do dużego szerokiego rondla. Przymocuj termometr do smażenia na głębokim tłuszczu z boku rondla.
Rozgrzej olej w temperaturze od 330 do 350 stopni F. strząśnij nadmiar mąki z ziemniaków. Pracując partiami, dodaj ziemniaki do oleju i smaż, aż będą miękkie i jasnozłote, utrzymując temperaturę oleju w zakresie od 320 do 340 stopni F, 1 1/2 do 2 minut. Za pomocą łyżki cedzakowej lub skimmera zdejmij sznurki ziemniaczane i osusz na ręcznikach papierowych.
Ziemniaki lekko posyp solą i kopiec na półmisku.
Podawać z keczupem buraczanym.