Szkockie bułeczki Mary Hearty Bye

Szkockie bułeczki Mary Hearty Bye

Instrukcje

1
Ciasto wyłożyć na lekko posypaną mąką powierzchnię. Lekko posypanymi mąką rękami dzielimy ciasto na trzecie i zagniatamy każdą sztukę 3 lub 4 razy. Wkleić każdy kawałek w 6-calową rundę (grubość 1/2 cala), a następnie pokroić każdą rundę w 4 kliny.
Składniki, których będziesz potrzebować
O Cukrze CukierniczymO Cukrze Cukierniczym
Olej Roślinny (ilość Zależy Od Sposobu Gotowania)Olej Roślinny (ilość Zależy Od Sposobu Gotowania)
Bita Polewa I Wiśnie Maraschino Z łodygami OpcjonalnieBita Polewa I Wiśnie Maraschino Z łodygami Opcjonalnie
Laska Wanilii Przecięta Wzdłuż (lub 1 1/2 łyżeczki Ekstraktu Waniliowego)Laska Wanilii Przecięta Wzdłuż (lub 1 1/2 łyżeczki Ekstraktu Waniliowego)
Lorann Profesjonalna Kuchnia®Lorann Profesjonalna Kuchnia®
Żółto-zielona Lukrecja SznurkowataŻółto-zielona Lukrecja Sznurkowata
(duża Tuba)(duża Tuba)
(Keebler)(Keebler)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
świeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smakuświeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smaku
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
2
Rozgrzać na małym ogniu, aż będzie gorąco, a następnie lekko olej.
Składniki, których będziesz potrzebować
Laska Wanilii Przecięta Wzdłuż (lub 1 1/2 łyżeczki Ekstraktu Waniliowego)Laska Wanilii Przecięta Wzdłuż (lub 1 1/2 łyżeczki Ekstraktu Waniliowego)
3
Pracując w 2 partiach, odpylić każdy klin ciasta mąką, odkleić nadmiar, a następnie gotować na małym ogniu, niezakłócony, 3 minuty. Zwiększyć ciepło do średnio-niskiej i gotować, aż nadmuchane i spody są złocisto-brązowe, 3 do 5 minut więcej. Odwróć bułeczki i gotuj, aż spody będą złocisto-brązowe, 6 do 8 minut (obserwuj uważnie; przesuń bułeczki i dostosuj ciepło w razie potrzeby, aby gotować bez spalania). Obróć bułeczki na brzegach i gotuj do złotego koloru, około 1 minuty na krawędzi.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartkiPigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
4
Wytnij jedną bułeczkę, aby sprawdzić, czy nie ma doneness.
Składniki, których będziesz potrzebować
Laska Wanilii Przecięta Wzdłuż (lub 1 1/2 łyżeczki Ekstraktu Waniliowego)Laska Wanilii Przecięta Wzdłuż (lub 1 1/2 łyżeczki Ekstraktu Waniliowego)
Lorann Profesjonalna Kuchnia®Lorann Profesjonalna Kuchnia®
5
Przenieść do stojaka i ostudzić do ogrzania. (Lekko smarować olejem między partiami.)
6
Transfer to a rack and cool to warm. (Lightly oil griddle between batches.)
Składniki, których będziesz potrzebować
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartkiPigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
TrudnośćŚredni
Gotowe W45 m.
Porcje1
Ocena Zdrowia13
Magazyn