Szkliwione Kury Kornwalijskie
Szkliwione kury kornwalijskie wymagają około 45 minut od początku do końca. To danie główne ma 535 kalorii, 39g białka, oraz 36 g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 6. Na 1,81 zł za porcję, ten przepis okładki 16% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Przynosi wam to moje przepisy. Udaj się do sklepu i odbierz margarynę, kury kornwalijskie, sok z cytryny i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. Aby wykorzystać skrobię kukurydzianą, możesz podążać za tym daniem głównym z Pudding Czekoladowy Ze Skrobi Kukurydzianej jako deser. Z łyżeczką wynik 47%, to danie jest dobre. Podobne przepisy to Szkliwione Kury Kornwalijskie, Szkliwione Kury Kornwalijskie, oraz Kury Korniszonowe Szkliwione Pomarańczowo.
Instrukcje
Usunąć podroby z kur; rezerwy do innego użytku. Kury opłukać pod zimną bieżącą wodą i osuszyć. Podziel każdą kurę na pół wzdłuż, za pomocą noża elektrycznego.
Kury umieścić, ściąć bok w dół, na stojaku brojlerów patelni pokrytej sprayem do gotowania.
W małym rondelku połączyć galaretkę i kolejne 9 składników; dobrze wymieszać. Doprowadzić do wrzenia, stale mieszając. Gotować, ciągle mieszając, 1 minuta.
Zdjąć z ognia i odstawić.
Kury posypać 1/2 łyżeczki soli i czarnego pieprzu.
Posmaruj roztopioną margaryną.
Piec w temperaturze 350 przez 20 minut.
Kury szczotkować połową mieszanki galaretki.
Piec dodatkowe 45 do 50 minut lub aż zrobić, fastrygowanie często z pozostałej mieszaniny galaretki.
Kury przenieść na półmisek. W razie potrzeby podawać z dzikim ryżem i udekorować świeżymi ziołami.