Szkliwione Krewetki Z Grilla

Przeszklone krewetki z grilla mogą być tylko głównym daniem, którego szukasz. Jedna porcja zawiera 182 kalorie, 24g białka, oraz 2G tłuszczu. Na 2,68 zł za porcję, ten przepis okładki 15% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 6. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 25 minut. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Udaj się do sklepu i odebrać krewetki jumbo, sól i pieprz, ketchup, i kilka innych rzeczy, aby go dzisiaj. Aby zużyć ciemnobrązowy cukier, możesz podążać za tym daniem głównym z Ciasteczka Z Brązowym Masłem Z Brązowym Cukrem jako deser. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, bezmleczne i pescatariańskie dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 46%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Klonowy Grill-Glazurowany Łosoś, Cheater ' s Barbeque Garlic Shrimp and a Cookbook Contest, oraz Cheater ' s Barbeque Garlic Shrimp and a Cookbook Contest dla podobnych receptur.
Instrukcje
Wyposażenie specjalne: 6 metalowych szpikulców
Rozgrzej grill do średnio wysokiego ciepła i umyj ruszt olejem lub spryskaj nieprzywierającym sprayem do gotowania.
Krewetki opłukać i osuszyć ręcznikami papierowymi.
W małej misce, ubij razem SOS Barbeque, dżem morelowy, ocet i płatki czerwonej papryki. Wrzucić dwie trzecie sosu z krewetkami, i zarezerwować pozostałą jedną trzecią do fastrygowania. Szaszłyk krewetki przez koniec głowy i końca ogona, więc krewetki są szaszłyk w dwóch miejscach, na górze i na dole.
Przenieść szaszłyki do grilla. Zamknąć pokrywę i gotować przez 1 minutę na stronę. Baste krewetki z sosem reserved, zamknąć pokrywę i gotować, aż krewetki są nieprzezroczyste i dobrze oszklone, 30 sekund na stronę.
W średnim rondlu na średnim ogniu, połączyć sos pomidorowy, ocet, melasa, ketchup, cebula, brązowy cukier, imbir, sól i pieprz, czosnek i jalapeno, w razie potrzeby. Dusić sos, aż lekko zgęstnieje, o 15 protokół.
Polecane wino: Pinot Grigio, Riesling, Sauvignon Blanc
Pinot Grigio, Riesling i Sauvignon Blanc są doskonałym wyborem dla krewetek. Te ostre białe wina dobrze sprawdzają się z krewetkami przygotowywanymi na różne sposoby, czy to z grilla, smażone, czy w sosie czosnkowym. St. Michael-Eppan gniew Pinot Grigio z 4.3 na 5 Ocena gwiazdkowa wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 23 dolarów za butelkę.
![Św. Michał-Eppan Anger Pinot Grigio]()
Św. Michał-Eppan Anger Pinot Grigio
W zależności od gleby i mikroklimatu, Pinot gris waha się od prostego codziennego wina aż do absolutnych górnych narośli. Ciepłe, nasłonecznione winnice w miejscach gniewu, z gliniastymi, wapiennymi glebami żwirowymi, są podręcznikowym przykładem. Gniew Alto Adige Pinot Grigio ma szlachetną strukturę, ładną równowagę i drobną kwasowość-dzięki czemu picie jest absolutną przyjemnością. Mocna Biel dobrze komponuje się z rybą i zupą rybną, pierś perliczki lub filet cielęcy.