Szkliwione Jabłko kraty ciasto kawowe wymaga z grubsza 45 minut od początku do końca. Jedna porcja zawiera 306 kalorii, 4G białka, oraz 5G tłuszczu. Ten przepis służy 10. Na 59 centów za porcję, ten przepis okładki 7% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Udaj się do sklepu i podnieś złote przepyszne jabłka, skórkę pomarańczową, złoty brązowy cukier i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Sprawdza się jako bardzo niedrogi posiłek poranny. Ten przepis od Epicurious ma 1 fanów. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za Wegetariańskie dieta. Ogólnie ten przepis zarabia raczej kiepski wynik spoonacular 21%. Podobne przepisy to Szkliwione Jabłko Krata Ciasto Kawowe, Wiśniowy Tort Kawowy, oraz Ciasto Kawowe Glazurowane.
Instrukcje
1
Umieść 2 łyżki ciepłej wody w małej filiżance.
Składniki, których będziesz potrzebować
Woda
2
Wymieszać z drożdżami.
Składniki, których będziesz potrzebować
Drożdże
3
Odstawić do rozpuszczenia drożdży, około 6 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Drożdże
4
Mieszaj mleko, cukier, masło i sól w średnim rondlu na średnim ogniu, aż cukier się rozpuści i masło się rozpuści (mieszanina powinna być po prostu ciepła). Zeskrobać mieszaninę mleka do dużej miski; w razie potrzeby ostudzić do lata.
Składniki, których będziesz potrzebować
Masło
Cukier
Mleko
Sól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z Sosem
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
5
Ubić w mieszaninie drożdży, żółtkach, skórce pomarańczowej i przyprawach.
Składniki, których będziesz potrzebować
Skórka Pomarańczowa
żółtko Jaja
Przyprawy
Drożdże
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Trzepaczka
6
Dodać 2 szklanki mąki; wymieszać gumową łopatką, aż ciasto się połączy. Ciasto wyłożyć na mąkę. Zagniataj, aż będzie gładka i jedwabista, posypując większą ilością mąki przez łyżki stołowe w razie potrzeby, około 6 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ciasto
Mąka Uniwersalna
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Szpatułka
7
Umieścić w czystej dużej misce. Przykryj folią i ręcznikiem kuchennym.
Składniki, których będziesz potrzebować
Rozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do Tacos
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ręczniki Kuchenne
Folia Foliowa
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
8
Umieść w ciepłym obszarze wolnym od przeciągów; odstawić do światła i prawie podwoić objętość, około 2 1/2 godziny.
1
Roztopić masło w ciężkiej średniej patelni na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Masło
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia
2
Dodać brązowy cukier. Gotować, aż utworzy się gęsty sos ziarnisty, o 1 minutę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Brązowy Cukier
SOS
3
Wymieszać w jabłkach. Gotuj, aż jabłka będą miękkie, a sos zredukuje się do glazury, często rzucając, około 7 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Do Konserwowania,
SOS
4
Wymieszać wszystkie starte skórki i przyprawy. Chłodne napełnianie co najmniej 30 minut i do 3 godzin.
Składniki, których będziesz potrzebować
Przyprawy
5
Umieść duży arkusz folii na powierzchni roboczej; spryskaj sprayem zapobiegającym przywieraniu. Ciasto wyłożyć na folię.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ciasto
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia Aluminiowa
6
Rozwałkuj na prostokąt 14x12 cali.
Składniki, których będziesz potrzebować
Rolka
7
Posypać okruchy cookie w 4-calowy szeroki pasek w dół centrum, pozostawiając 1/2-calowy granicy na górze i na dole. Ułóż jabłka z dowolnymi sokami na okruchach. Zaczynając 1/2 cala z każdej długiej strony jabłek, pociąć prosto do krawędzi ciasta w odstępach 1-calowych, tworząc około 13 pasków z każdej strony. Fold paski ciasta na przemian i pod niewielkim kątem nad nadzieniem, tworząc kratę. Zamknąć otwarte końce ciasta.
Składniki, których będziesz potrzebować
Okruchy Ciastek
Do Konserwowania,
Ciasto
8
Przesuń folię z ciastem na dużą blachę do pieczenia; wykończ zwis folii. Przykryj ciasto luźno plastikiem i ręcznikiem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ciasto
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do Pieczenia
Folia Aluminiowa
9
Umieść ciasto w ciepłym obszarze bez przeciągów; niech ciasto wyrośnie, aż będzie lekkie i puszyste, około 1 3/4 godzin.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ciasto
10
Rozgrzej piekarnik do 191°.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Piekarnik
11
Piec ciasto odkryte aż złoty kolor, 30 do 35 protokół. Delikatnie uruchomić szpatułkę pod ciasto, aby poluzować z folii. Fajne 30 minut.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Piekarnik
Szpatułka
Folia Aluminiowa
1
Wymieszaj cukier puder i 2 łyżki soku pomarańczowego w małej misce, aby zmiksować, dodając więcej soku o 1/2 łyżeczki do herbaty, jeśli jest zbyt gęsty.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukier Puder
Sok Pomarańczowy
Sok
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
2
Mżawka glazury na ciasto.
Składniki, których będziesz potrzebować
Glazura
3
Pokroić w poprzek na plasterki.
4
Podawać lekko ciepłe lub w temperaturze pokojowej.