Szkliwione Jabłko Krata Ciasto Kawowe

Szkliwione Jabłko Krata Ciasto Kawowe
Szkliwione Jabłko kraty ciasto kawowe wymaga z grubsza 45 minut od początku do końca. Jedna porcja zawiera 306 kalorii, 4G białka, oraz 5G tłuszczu. Ten przepis służy 10. Na 59 centów za porcję, ten przepis okładki 7% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Udaj się do sklepu i podnieś złote przepyszne jabłka, skórkę pomarańczową, złoty brązowy cukier i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Sprawdza się jako bardzo niedrogi posiłek poranny. Ten przepis od Epicurious ma 1 fanów. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za Wegetariańskie dieta. Ogólnie ten przepis zarabia raczej kiepski wynik spoonacular 21%. Podobne przepisy to Szkliwione Jabłko Krata Ciasto Kawowe, Wiśniowy Tort Kawowy, oraz Ciasto Kawowe Glazurowane.

Instrukcje

1
Umieść 2 łyżki ciepłej wody w małej filiżance.
Składniki, których będziesz potrzebować
WodaWoda
2
Wymieszać z drożdżami.
Składniki, których będziesz potrzebować
DrożdżeDrożdże
3
Odstawić do rozpuszczenia drożdży, około 6 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
DrożdżeDrożdże
4
Mieszaj mleko, cukier, masło i sól w średnim rondlu na średnim ogniu, aż cukier się rozpuści i masło się rozpuści (mieszanina powinna być po prostu ciepła). Zeskrobać mieszaninę mleka do dużej miski; w razie potrzeby ostudzić do lata.
Składniki, których będziesz potrzebować
MasłoMasło
CukierCukier
MlekoMleko
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
5
Ubić w mieszaninie drożdży, żółtkach, skórce pomarańczowej i przyprawach.
Składniki, których będziesz potrzebować
Skórka PomarańczowaSkórka Pomarańczowa
żółtko Jajażółtko Jaja
PrzyprawyPrzyprawy
DrożdżeDrożdże
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
6
Dodać 2 szklanki mąki; wymieszać gumową łopatką, aż ciasto się połączy. Ciasto wyłożyć na mąkę. Zagniataj, aż będzie gładka i jedwabista, posypując większą ilością mąki przez łyżki stołowe w razie potrzeby, około 6 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
CiastoCiasto
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
SzpatułkaSzpatułka
7
Umieścić w czystej dużej misce. Przykryj folią i ręcznikiem kuchennym.
Składniki, których będziesz potrzebować
Rozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do TacosRozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do Tacos
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ręczniki KuchenneRęczniki Kuchenne
Folia FoliowaFolia Foliowa
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
8
Umieść w ciepłym obszarze wolnym od przeciągów; odstawić do światła i prawie podwoić objętość, około 2 1/2 godziny.
1
Roztopić masło w ciężkiej średniej patelni na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
MasłoMasło
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
2
Dodać brązowy cukier. Gotować, aż utworzy się gęsty sos ziarnisty, o 1 minutę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Brązowy CukierBrązowy Cukier
SOSSOS
3
Wymieszać w jabłkach. Gotuj, aż jabłka będą miękkie, a sos zredukuje się do glazury, często rzucając, około 7 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Do Konserwowania,Do Konserwowania,
SOSSOS
4
Wymieszać wszystkie starte skórki i przyprawy. Chłodne napełnianie co najmniej 30 minut i do 3 godzin.
Składniki, których będziesz potrzebować
PrzyprawyPrzyprawy
5
Umieść duży arkusz folii na powierzchni roboczej; spryskaj sprayem zapobiegającym przywieraniu. Ciasto wyłożyć na folię.
Składniki, których będziesz potrzebować
CiastoCiasto
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia AluminiowaFolia Aluminiowa
6
Rozwałkuj na prostokąt 14x12 cali.
Składniki, których będziesz potrzebować
RolkaRolka
7
Posypać okruchy cookie w 4-calowy szeroki pasek w dół centrum, pozostawiając 1/2-calowy granicy na górze i na dole. Ułóż jabłka z dowolnymi sokami na okruchach. Zaczynając 1/2 cala z każdej długiej strony jabłek, pociąć prosto do krawędzi ciasta w odstępach 1-calowych, tworząc około 13 pasków z każdej strony. Fold paski ciasta na przemian i pod niewielkim kątem nad nadzieniem, tworząc kratę. Zamknąć otwarte końce ciasta.
Składniki, których będziesz potrzebować
Okruchy CiastekOkruchy Ciastek
Do Konserwowania,Do Konserwowania,
CiastoCiasto
8
Przesuń folię z ciastem na dużą blachę do pieczenia; wykończ zwis folii. Przykryj ciasto luźno plastikiem i ręcznikiem.
Składniki, których będziesz potrzebować
CiastoCiasto
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do PieczeniaBlacha Do Pieczenia
Folia AluminiowaFolia Aluminiowa
9
Umieść ciasto w ciepłym obszarze bez przeciągów; niech ciasto wyrośnie, aż będzie lekkie i puszyste, około 1 3/4 godzin.
Składniki, których będziesz potrzebować
CiastoCiasto
10
Rozgrzej piekarnik do 191°.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
11
Piec ciasto odkryte aż złoty kolor, 30 do 35 protokół. Delikatnie uruchomić szpatułkę pod ciasto, aby poluzować z folii. Fajne 30 minut.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
SzpatułkaSzpatułka
Folia AluminiowaFolia Aluminiowa
1
Wymieszaj cukier puder i 2 łyżki soku pomarańczowego w małej misce, aby zmiksować, dodając więcej soku o 1/2 łyżeczki do herbaty, jeśli jest zbyt gęsty.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukier PuderCukier Puder
Sok PomarańczowySok Pomarańczowy
SokSok
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
2
Mżawka glazury na ciasto.
Składniki, których będziesz potrzebować
GlazuraGlazura
3
Pokroić w poprzek na plasterki.
4
Podawać lekko ciepłe lub w temperaturze pokojowej.
TrudnośćEkspert
Gotowe W45 m.
Porcje10
Ocena Zdrowia2
Magazyn