Szewc Jabłkowy
Nigdy nie można mieć zbyt wiele południowych przepisów, więc dać Apple Cobbler spróbować. Ten wegetariański przepis służy 10 i kosztuje $1.94 za porcję. Ten deser ma 751 kalorii, 8G białka, oraz 24g tłuszczu na porcję. 105 osób było pod wrażeniem tego przepisu. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 20 minut. Udaj się do sklepu i podnieś masło, żółtko, jabłka granny smith i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Z łyżeczką wynik 47%, to danie jest dobre. Podobne przepisy to Szewc Jabłkowy, Szewc Jabłkowy, oraz Szewc Jabłkowy.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 400 stopni F i masło 9 przez 13-calowe naczynie do pieczenia.
Jabłka obrać i pokroić w kostkę o średnicy od 1/4 do 1/2 cala. Postaraj się, aby kawałki jabłek były jak najbardziej jednolite, aby zapewnić równomierne pieczenie w szewku.
Połącz jabłka z 1 szklanką cukru w dużej misce. Przykryć i umieścić w lodówce podczas przygotowywania polewy. Cukier wyciągnie część wilgoci z jabłek, więc nadzienie będzie ładne i gęste.
W średniej wielkości misce wymieszać pozostały cukier z mąką i solą. Odstawić 1/2 szklanki mieszanki cukru i mąki, aby pokryć jabłka.
Pokrój schłodzone masło na małe kawałki i przerabiaj mieszaninę cukru / mąki za pomocą krajalnicy, widelca lub palców, aż utworzy grubą potrawę.
Z jabłek odsączyć syrop cukrowy i odstawić.
Połącz jabłka z zarezerwowaną mieszanką mąki i cukru.
Dodaj cynamon, gałkę muszkatołową, skórkę z cytryny i słodzone suszone żurawiny do jabłek i dobrze wymieszać, aby równomiernie rozprowadzić wszystkie smaki.
Wlać do maślanego naczynia do pieczenia.
Lekko ubić jajko, żółtko i wanilię i powoli skropić je do mieszanki mąki. Nie martw się, jeśli na początku wydaje się trochę suchy. Mieszaj mieszaninę, aż mąka całkowicie wchłonie się do jajka. (Możesz włożyć w to ręce i użyć palców, aby dokończyć.) Weź niewielką część polewy i rzuć ją w 1-calową kulkę. Delikatnie spłaszczyć kulkę na dysku i umieścić ją na mieszance jabłek w naczyniu do pieczenia. Powtórz z pozostałą polewą, lekko nakładając dyski.
Piec przez 35 do 45 minut lub aż soki są bulgotanie i polewa jest jasny złoty brąz.
Odstawić na 10 do 15 minut przed podaniem. Podczas gdy szewc siedzi, obłożyć migdały zarezerwowanym syropem cukrowym.
Odcedzić nadmiar syropu i umieścić migdały na maślanym pergaminie wyłożonym blachą do pieczenia. Pieczeń, aż migdały są złotobrązowe, około 5 do 10 minut. Rozrzuć je po bruku.
Wskazówki: aby ułatwić cięcie masła do mieszanki mąki/cukru, spróbuj zetrzeć zamrożone patyczki masła na dużych otworach tarki ręcznej. Będziesz miał małe kawałki zimnego masła, które pomogą Gruboziarnisty posiłek szybko tworzyć. Użyj baller melon zgarnąć rdzeń połówki jabłka szybko i przy minimalnych strat.
Uwaga: potrzebujesz około 8 do 10 jabłek w sumie. .