Szeroki makaron z darami od kurczaka: Pappardelle alle Regaglie

Szeroki makaron z darami od kurczaka: Pappardelle alle Regaglie
Szeroki makaron z darami od kurczaka: Pappardelle alle Regaglie może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis służy 4. Na 6,06 zł za porcję, ten przepis Pokrowce 78% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 149g białka, 96 g tłuszczu, oraz w sumie 3175 kalorii. Jest dostarczany przez Foodnetwork. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Jeśli masz pancetta, pieprz, parmigiano-reggiano i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć oliwę z oliwek można śledzić to danie główne z Smażony Banan, Granolan i jogurt Parfait jako deser. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 86%, co jest świetne. Jeśli podoba Ci się ten przepis, możesz również polubić przepisy takie jak Pappardelle Alle Vongole, Chiński szeroki makaron z grillowaną wieprzowiną i suszonymi grzybami, oraz Otwórz Szeroko! TUR-Chicken Club Burgers.

Instrukcje

1
Kawałki grzybów wymieszać w misce z zimną wodą, pozwolić cząsteczkom osiąść i wyjąć grzyby. Powtarzaj ze świeżą wodą, aż nie będzie śladu żwiru lub gruzu. Opłukane grzyby namoczyć w gorącej wodzie, podczas gdy mięso jest brązowieje. Wyłożyć małe sito ręcznikiem papierowym, aby odcedzić płyn.
Składniki, których będziesz potrzebować
GrzybyGrzyby
WodaWoda
MięsoMięso
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ręczniki PapieroweRęczniki Papierowe
SitoSito
Winegret Z WermutuWinegret Z Wermutu
2
Rozgrzać olej w ciężkim garnku 6-quart na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GarnekGarnek
3
Dodać pancetta i cebulę, marchew i seler. Wymieszać je od czasu do czasu, jak gotować, o 8 protokół, lub aż cebula są miękkie i jasne. Podnoszenie ciepła do średniej wysokości, saute warzywa kolejne 5 minut, lub dopóki nie zaczną kolorować. Zmniejsz temperaturę do średniej i dodaj serca, żołądki i wątrobę. Gotować je bardzo powoli, biorąc 15 do 20 minut. Użyj drewnianej szpatułki, aby zgarnąć mięso i przekręcić je, zapobiegając przywieraniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
WarzywaWarzywa
2 Duże Szczypty Garam Masala2 Duże Szczypty Garam Masala
MarchewMarchew
SelerSeler
CebulaCebula
WątrobaWątroba
MięsoMięso
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
SzpatułkaSzpatułka
4
Wyciągnij grzyby z ich płynu, rezerwując płyn. Do garnka mieszamy grzyby, pietruszkę, czosnek, liść laurowy i szałwię.
Składniki, których będziesz potrzebować
GrzybyGrzyby
Liście LauroweLiście Laurowe
Pietruszka-naćPietruszka-nać
CzosnekCzosnek
Szałwia LekarskaSzałwia Lekarska
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GarnekGarnek
5
Saute 2 do 3 minut na średnim ogniu. Przecedzić płyn grzybowy do garnka. Gotować, aż płyn odparuje. Zmiksować w winie i pasty pomidorowej. Wymieszać z wywarem i pomidorami. Doprowadzić do wrzenia, a następnie obniżyć ogień do medium. Gotować 1 godzinę, lub aż żołądki są miękkie i sos jest gęsty, ale nie suche.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pasta PomidorowaPasta Pomidorowa
GrzybyGrzyby
PomidorPomidor
SOSSOS
StadoStado
WinoWino
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GarnekGarnek
6
W razie potrzeby dodaj wodę lub więcej zapasów. Doprawić solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
StadoStado
WodaWoda
7
Niech sos ostygnie przez krótką chwilę z ognia, a następnie odtłuścić tłuszcz. Kiedy będziesz gotowy do jedzenia. Sos wymieszać na wolnym ogniu i odstawić na bok.
Składniki, których będziesz potrzebować
SOSSOS
8
Doprowadzić 6 ćwiartek wody do wrzenia i dodać 2 łyżki soli. Upuść pappardelle we wrzącej wodzie i gotować przez 2 minuty, aż miękkie, ale nadal bardzo twarde.
Składniki, których będziesz potrzebować
PappardellePappardelle
WodaWoda
SólSól
9
Odcedzić makaron i wrzucić na patelnię z sosem. Wrzucić na średnim ogniu, aż odpowiednio ubrany i służyć z Parmigiano nad.
Składniki, których będziesz potrzebować
Parmigiano ReggianoParmigiano Reggiano
MakaronyMakarony
SOSSOS
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
10
W dużym rondlu o grubym dnie podgrzać olej na dużym ogniu, aż do palenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
11
Dodać wszystkie części kurczaka i brązowy na całym, mieszając, aby uniknąć spalania.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kawałki KurczakaKawałki Kurczaka
12
Usuń kurczaka i rezerwy.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cały KurczakCały Kurczak
13
Dodaj marchew, cebula, i seler do garnka i gotować, aż miękkie i rumiane. Wrzuć kurczaka do garnka i dodaj 3 ćwiartki wody, pastę pomidorową, ziarna pieprzu i pietruszkę. Wymieszać drewnianą łyżką, aby usunąć rumiane kawałki kurczaka i warzyw z dna patelni. Doprowadzić prawie do wrzenia, następnie zmniejszyć ogień i gotować na małym wolnym ogniu, aż zmniejszy się o połowę, o 2 godziny, od czasu do czasu odtłuszczanie nadmiaru tłuszczu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pasta PomidorowaPasta Pomidorowa
PieprzPieprz
WarzywaWarzywa
MarchewMarchew
Cały KurczakCały Kurczak
Pietruszka-naćPietruszka-nać
SelerSeler
CebulaCebula
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
łyżka Drewnianałyżka Drewniana
PatelniaPatelnia
GarnekGarnek
14
Usuń z ciepła, odkształć i naciśnij ciała stałe na dnie kadzi, aby wyjąć wszystkie płyny. Wymieszać wywar, aby ułatwić chłodzenie i odstawić na bok. Przechowywać w lodówce zapasów w małych pojemnikach do tygodnia lub zamrażać do miesiąca.
Składniki, których będziesz potrzebować
EkstraktEkstrakt
StadoStado
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
ChochlaChochla

Składniki

1całość do nabijania szynkicałość do nabijania szynki1porcja startego parmezanupieprz czarnypieprz czarny2371 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweodsączone pomidory z puszki, pokruszoneodsączone pomidory z puszki, pokruszone1małemarchew, drobno posiekanamarchew, drobno posiekana3marchew grubo posiekanamarchew grubo posiekana1mała łodygaseler drobno posiekanyseler drobno posiekany4(mequite, hikora lub olcha)seler grubo posiekanyseler grubo posiekany2kilogramyskrzydełka, plecy i kości z kurczakaskrzydełka, plecy i kości z kurczaka591 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwepokruszone suszone borowikipokruszone suszone borowiki3551 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwewytrawne białe winowytrawne białe wino4(częściowo & )(częściowo & )4Średnia żółta cebula, posiekanamąkamąka2largesświeże liście szałwiiświeże liście szałwii1goździki Dużeczosnek rozgniecionyczosnek rozgnieciony1warzywo (np. szpinak)oliwa z oliwek z pierwszego tłoczeniaoliwa z oliwek z pierwszego tłoczenia2Spód: okruszki z herbatników grahamoliwa z oliwek z pierwszego tłoczeniaoliwa z oliwek z pierwszego tłoczenia4Spód: okruszki z herbatników grahamoliwa z oliwek z pierwszego tłoczeniaoliwa z oliwek z pierwszego tłoczenia1łyżka czerwony ocet winnycebula drobno posiekanacebula drobno posiekana2cebula grubo posiekanacebula grubo posiekana57papryka habanerochude pancetta, drobno posiekanechude pancetta, drobno posiekane41 opakowanie budyniu instant JELL-O o smaku dyni i przypraw korzennychParmigiano-Reggiano, do dekoracjiParmigiano-Reggiano, do dekoracji1pęczkiPietruszka włoska drobno posiekana daje 1/8 szklankiPietruszka włoska drobno posiekana daje 1/8 szklanki1bunchpietruszka łodygapietruszka łodyga41 opakowanie budyniu instant JELL-O o smaku dyni i przypraw korzennychSól i pieprzSól i pieprz2Spód: okruszki z herbatników grahamnajwyższej jakości pasta pomidorowanajwyższej jakości pasta pomidorowa2Spód: okruszki z herbatników grahamDo podania chleb Pita podgrzany zgodnie z instrukcją na opakowaniuDo podania chleb Pita podgrzany zgodnie z instrukcją na opakowaniu907papryka habaneroserca, żołądki i wątróbki z kurczaka lub indyka, przycięte z twardej tkanki i pokrojone w 1/4-calową kostkęserca, żołądki i wątróbki z kurczaka lub indyka, przycięte z twardej tkanki i pokrojone w 1/4-calową kostkę2371 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwegorąca wodagorąca woda
TrudnośćEkspert
Gotowe W4 hrs, 10 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia97
Magazyn