Szeroki makaron z darami od kurczaka: Pappardelle alle Regaglie

Szeroki makaron z darami od kurczaka: Pappardelle alle Regaglie
Szeroki makaron z darami od kurczaka: Pappardelle alle Regaglie może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis służy 4. Na 6,06 zł za porcję, ten przepis Pokrowce 78% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 149g białka, 96 g tłuszczu, oraz w sumie 3175 kalorii. Jest dostarczany przez Foodnetwork. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Jeśli masz pancetta, pieprz, parmigiano-reggiano i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć oliwę z oliwek można śledzić to danie główne z Smażony Banan, Granolan i jogurt Parfait jako deser. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 86%, co jest świetne. Jeśli podoba Ci się ten przepis, możesz również polubić przepisy takie jak Pappardelle Alle Vongole, Chiński szeroki makaron z grillowaną wieprzowiną i suszonymi grzybami, oraz Otwórz Szeroko! TUR-Chicken Club Burgers.

Instrukcje

1
Kawałki grzybów wymieszać w misce z zimną wodą, pozwolić cząsteczkom osiąść i wyjąć grzyby. Powtarzaj ze świeżą wodą, aż nie będzie śladu żwiru lub gruzu. Opłukane grzyby namoczyć w gorącej wodzie, podczas gdy mięso jest brązowieje. Wyłożyć małe sito ręcznikiem papierowym, aby odcedzić płyn.
Składniki, których będziesz potrzebować
GrzybyGrzyby
WodaWoda
MięsoMięso
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ręczniki PapieroweRęczniki Papierowe
SitoSito
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
2
Rozgrzać olej w ciężkim garnku 6-quart na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GarnekGarnek
3
Dodać pancetta i cebulę, marchew i seler. Wymieszać je od czasu do czasu, jak gotować, o 8 protokół, lub aż cebula są miękkie i jasne. Podnoszenie ciepła do średniej wysokości, saute warzywa kolejne 5 minut, lub dopóki nie zaczną kolorować. Zmniejsz temperaturę do średniej i dodaj serca, żołądki i wątrobę. Gotować je bardzo powoli, biorąc 15 do 20 minut. Użyj drewnianej szpatułki, aby zgarnąć mięso i przekręcić je, zapobiegając przywieraniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
WarzywaWarzywa
2 Duże Szczypty Garam Masala2 Duże Szczypty Garam Masala
MarchewMarchew
SelerSeler
CebulaCebula
WątrobaWątroba
MięsoMięso
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
SzpatułkaSzpatułka
4
Wyciągnij grzyby z ich płynu, rezerwując płyn. Do garnka mieszamy grzyby, pietruszkę, czosnek, liść laurowy i szałwię.
Składniki, których będziesz potrzebować
GrzybyGrzyby
Liście LauroweLiście Laurowe
Pietruszka-naćPietruszka-nać
CzosnekCzosnek
Szałwia LekarskaSzałwia Lekarska
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GarnekGarnek
5
Saute 2 do 3 minut na średnim ogniu. Przecedzić płyn grzybowy do garnka. Gotować, aż płyn odparuje. Zmiksować w winie i pasty pomidorowej. Wymieszać z wywarem i pomidorami. Doprowadzić do wrzenia, a następnie obniżyć ogień do medium. Gotować 1 godzinę, lub aż żołądki są miękkie i sos jest gęsty, ale nie suche.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pasta PomidorowaPasta Pomidorowa
GrzybyGrzyby
PomidorPomidor
SOSSOS
StadoStado
WinoWino
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GarnekGarnek
6
W razie potrzeby dodaj wodę lub więcej zapasów. Doprawić solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
StadoStado
WodaWoda
7
Niech sos ostygnie przez krótką chwilę z ognia, a następnie odtłuścić tłuszcz. Kiedy będziesz gotowy do jedzenia. Sos wymieszać na wolnym ogniu i odstawić na bok.
Składniki, których będziesz potrzebować
SOSSOS
8
Doprowadzić 6 ćwiartek wody do wrzenia i dodać 2 łyżki soli. Upuść pappardelle we wrzącej wodzie i gotować przez 2 minuty, aż miękkie, ale nadal bardzo twarde.
Składniki, których będziesz potrzebować
PappardellePappardelle
WodaWoda
SólSól
9
Odcedzić makaron i wrzucić na patelnię z sosem. Wrzucić na średnim ogniu, aż odpowiednio ubrany i służyć z Parmigiano nad.
Składniki, których będziesz potrzebować
Parmigiano ReggianoParmigiano Reggiano
MakaronyMakarony
SOSSOS
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
10
W dużym rondlu o grubym dnie podgrzać olej na dużym ogniu, aż do palenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
11
Dodać wszystkie części kurczaka i brązowy na całym, mieszając, aby uniknąć spalania.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kawałki KurczakaKawałki Kurczaka
12
Usuń kurczaka i rezerwy.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cały KurczakCały Kurczak
13
Dodaj marchew, cebula, i seler do garnka i gotować, aż miękkie i rumiane. Wrzuć kurczaka do garnka i dodaj 3 ćwiartki wody, pastę pomidorową, ziarna pieprzu i pietruszkę. Wymieszać drewnianą łyżką, aby usunąć rumiane kawałki kurczaka i warzyw z dna patelni. Doprowadzić prawie do wrzenia, następnie zmniejszyć ogień i gotować na małym wolnym ogniu, aż zmniejszy się o połowę, o 2 godziny, od czasu do czasu odtłuszczanie nadmiaru tłuszczu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pasta PomidorowaPasta Pomidorowa
PieprzPieprz
WarzywaWarzywa
MarchewMarchew
Cały KurczakCały Kurczak
Pietruszka-naćPietruszka-nać
SelerSeler
CebulaCebula
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
łyżka Drewnianałyżka Drewniana
PatelniaPatelnia
GarnekGarnek
14
Usuń z ciepła, odkształć i naciśnij ciała stałe na dnie kadzi, aby wyjąć wszystkie płyny. Wymieszać wywar, aby ułatwić chłodzenie i odstawić na bok. Przechowywać w lodówce zapasów w małych pojemnikach do tygodnia lub zamrażać do miesiąca.
Składniki, których będziesz potrzebować
EkstraktEkstrakt
StadoStado
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
ChochlaChochla

Składniki

1całość do nabijania szynkicałość do nabijania szynki12 łyżeczki czosnku w proszkupieprz czarnypieprz czarny2371 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweodsączone pomidory z puszki, pokruszoneodsączone pomidory z puszki, pokruszone1małemarchew, drobno posiekanamarchew, drobno posiekana3marchew grubo posiekanamarchew grubo posiekana1mała łodygaseler drobno posiekanyseler drobno posiekany4(mequite, hikora lub olcha)seler grubo posiekanyseler grubo posiekany2kilogramyskrzydełka, plecy i kości z kurczakaskrzydełka, plecy i kości z kurczaka591 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwepokruszone suszone borowikipokruszone suszone borowiki3551 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwewytrawne białe winowytrawne białe wino4Ciasto kruche (Keebler)Ciasto kruche (Keebler)4Średnia żółta cebula, posiekanamąkamąka2largesświeże liście szałwiiświeże liście szałwii1goździki Dużeczosnek rozgniecionyczosnek rozgnieciony1Batoniki toffi Heatholiwa z oliwek z pierwszego tłoczeniaoliwa z oliwek z pierwszego tłoczenia23 ziemniaki obrane i pokrojone w kostkę o wymiarach 1/2 calaoliwa z oliwek z pierwszego tłoczeniaoliwa z oliwek z pierwszego tłoczenia43 ziemniaki obrane i pokrojone w kostkę o wymiarach 1/2 calaoliwa z oliwek z pierwszego tłoczeniaoliwa z oliwek z pierwszego tłoczenia1łyżka czerwony ocet winnycebula drobno posiekanacebula drobno posiekana2cebula grubo posiekanacebula grubo posiekana571 cukinia żółta, pokrojona w kostkę o wymiarach 2,5 cm.chude pancetta, drobno posiekanechude pancetta, drobno posiekane4krewetki i żyłkiParmigiano-Reggiano, do dekoracjiParmigiano-Reggiano, do dekoracji1pęczkiPietruszka włoska drobno posiekana daje 1/8 szklankiPietruszka włoska drobno posiekana daje 1/8 szklanki1bunchpietruszka łodygapietruszka łodyga4krewetki i żyłkiSól i pieprzSól i pieprz23 ziemniaki obrane i pokrojone w kostkę o wymiarach 1/2 calanajwyższej jakości pasta pomidorowanajwyższej jakości pasta pomidorowa23 ziemniaki obrane i pokrojone w kostkę o wymiarach 1/2 calaDo podania chleb Pita podgrzany zgodnie z instrukcją na opakowaniuDo podania chleb Pita podgrzany zgodnie z instrukcją na opakowaniu9071 cukinia żółta, pokrojona w kostkę o wymiarach 2,5 cm.serca, żołądki i wątróbki z kurczaka lub indyka, przycięte z twardej tkanki i pokrojone w 1/4-calową kostkęserca, żołądki i wątróbki z kurczaka lub indyka, przycięte z twardej tkanki i pokrojone w 1/4-calową kostkę2371 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwegorąca wodagorąca woda
TrudnośćEkspert
Gotowe W4 hrs, 10 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia97
Magazyn