Szef kuchni John ' s Macaroni and Cheese
Makaron i ser szefa kuchni Johna może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis służy 6 i kosztuje $1.05 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 29g białka, 26g tłuszczu, oraz w sumie 640 kalorii. Udaj się do sklepu i odebrać pieprz, pieprz cayenne, sól, i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. Aby zużyć sól można śledzić to danie główne z Przepis Na Jabłko jako deser. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 55 minut. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Z łyżeczką wynik 49%, to danie jest solidne. Spróbuj Szef kuchni John ' s Macaroni and Cheese, Kucharz Joe Pieczony makaron z serem, oraz Makaron z serem – domowe makaron z serem to wygodne jedzenie, które trudno pokonać. Możesz odłożyć wstępnie zapakowany makaron i ser w sklepie dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 400 stopni F (200 stopni C).
Napełnij duży garnek lekko osoloną wodą i doprowadz do wrzenia na dużym ogniu. Gdy woda się zagotuje, wymieszaj makaron i wróć do wrzenia. Makaron ugotować, mieszając od czasu do czasu, aż makaron zostanie ugotowany, ale nadal lekko jędrny, około 8 minut.
1/4 szklanki masła rozpuścić w dużym rondlu na średnim ogniu. Gdy masło zaczyna się spieniać i bąbelkować, wymieszać mąkę; gotować na średnim ogniu, aż mąka zacznie po prostu bladożółta, 3 do 4 minut.
Dodaj tymianek, pieprz cayenne i biały pieprz; gotować i mieszać jeszcze minutę, a następnie ubijać w 1 szklankę mleka, aż będzie gładka.
Wlać pozostałe mleko i ponownie ubić. Przynieś SOS tylko na wolnym ogniu.
Wymieszać w gałce muszkatołowej, sos Worcestershire, i sól; dusić na średnim ogniu, aż zgęstnieje, o 8 protokół, ubijanie często. Wyłączyć ogień, a następnie dodać 2 1/4 szklanki sera Cheddar; mieszać, aż stopi się i połączone.
Makaron przełożyć do naczynia żaroodpornego, następnie wlać sos serowy; wymieszać, aby dokładnie połączyć sos z makaronem.
W małej miseczce wymieszać bułkę tartą panko i 1 łyżkę roztopionego masła, posypać okruchy makaronem i serem.
Posypać pozostałe 3/4 szklanki sera Cheddar na wierzchu.
Piec w nagrzanym piekarniku, aż bułka tarta i polewa ser cheddar są złocisto brązowy, o 20 protokół.