Szałwia i tymianek wątróbka Cielęca z grzybami i pancettą
Szałwia i tymianek wątróbka Cielęca z grzybami i pancettą może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis służy 4. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 33g białka, 37 g tłuszczu, oraz w sumie 685 kalorii. Na $3.2 za porcję, ten przepis okładki 51% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jeśli masz pancetta, rustykalny chleb, szałwia i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 40 minut. Jest dostarczany przez BBC Good Food. Z łyżeczką wynik 82% to danie jest super. Jeśli podoba Ci się ten przepis, spójrz na te podobne przepisy: Wątróbka Cielęca Z Pancettą, Szałwią I Puree Ziemniaczanym, wątroba cielęca smażona, oraz Wątróbka z grzybami.
Instrukcje
Włożyć pancettę na dużą patelnię i gotować aż będzie chrupiąca, następnie wyjąć łyżką szczelinową i osuszyć na papierze kuchennym.
Rozgrzać olej na patelni. Podsmaż steki z wątróbki przez 1-2 minuty z każdej strony, aby były jeszcze różowe w środku, używając połowy masła pod koniec, aby upiec mięso.
Wątrobę wyjąć na talerz za pomocą łyżki szczelinowej i pozostawić do odpoczynku, pokrytego folią, na 10-15 minut.
Na patelnię dodaj posiekaną szałwię, liście tymianku, szalotkę, grzyby i skórkę z cytryny. Smażyć na najwyższym ogniu przez kilka minut, następnie dodać sok z cytryny i trochę przypraw. Gotować przez 3-5 minut, aż lekko sosy i grzyby są miękkie.
W najmniejszym rondlu rozgrzej pozostałe masło, aż się spieni.
Dodać całe liście szałwii i smażyć przez kilka minut, aż będzie chrupiące.
Odcedzić na papierze kuchennym z pancettą. Posadź wątróbkę na grzance, łyżkę nad mieszaniną grzybów i rozetrzyj na pancetcie i chrupkiej szałwii.