Szałwia i tymianek wątróbka Cielęca z grzybami i pancettą

Szałwia i tymianek wątróbka Cielęca z grzybami i pancettą
Szałwia i tymianek wątróbka Cielęca z grzybami i pancettą może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis służy 4. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 33g białka, 37 g tłuszczu, oraz w sumie 685 kalorii. Na $3.2 za porcję, ten przepis okładki 51% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jeśli masz pancetta, rustykalny chleb, szałwia i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 40 minut. Jest dostarczany przez BBC Good Food. Z łyżeczką wynik 82% to danie jest super. Jeśli podoba Ci się ten przepis, spójrz na te podobne przepisy: Wątróbka Cielęca Z Pancettą, Szałwią I Puree Ziemniaczanym, wątroba cielęca smażona, oraz Wątróbka z grzybami.

Instrukcje

1
Włożyć pancettę na dużą patelnię i gotować aż będzie chrupiąca, następnie wyjąć łyżką szczelinową i osuszyć na papierze kuchennym.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Szklanki Groszku Cukrowego, Pokrojonego Na 1-calowe Kawałki1/2 Szklanki Groszku Cukrowego, Pokrojonego Na 1-calowe Kawałki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ball® Lub Kerr® Pint Z Wieczkami I OpaskamiBall® Lub Kerr® Pint Z Wieczkami I Opaskami
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartkiPigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
2
Rozgrzać olej na patelni. Podsmaż steki z wątróbki przez 1-2 minuty z każdej strony, aby były jeszcze różowe w środku, używając połowy masła pod koniec, aby upiec mięso.
Składniki, których będziesz potrzebować
1-1/2 Szklanki Kruchych Ciasteczek1-1/2 Szklanki Kruchych Ciasteczek
Podwójnie Cięty Stek Z Kością Z żeberka (o Grubości Około 2 1/2 Cala; Około 2 1/2 Funta), Pozbawiony Nadmiaru TłuszczuPodwójnie Cięty Stek Z Kością Z żeberka (o Grubości Około 2 1/2 Cala; Około 2 1/2 Funta), Pozbawiony Nadmiaru Tłuszczu
WątrobaWątroba
Mango, Obrane I Pokrojone W Drobną KostkęMango, Obrane I Pokrojone W Drobną Kostkę
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartkiPigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
3
Wątrobę wyjąć na talerz za pomocą łyżki szczelinowej i pozostawić do odpoczynku, pokrytego folią, na 10-15 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
WątrobaWątroba
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ball® Lub Kerr® Pint Z Wieczkami I OpaskamiBall® Lub Kerr® Pint Z Wieczkami I Opaskami
4 łyżki Dżemu Malinowego, Jagodowego Lub Truskawkowego4 łyżki Dżemu Malinowego, Jagodowego Lub Truskawkowego
4
Na patelnię dodaj posiekaną szałwię, liście tymianku, szalotkę, grzyby i skórkę z cytryny. Smażyć na najwyższym ogniu przez kilka minut, następnie dodać sok z cytryny i trochę przypraw. Gotować przez 3-5 minut, aż lekko sosy i grzyby są miękkie.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Szklanki Ząbków Czosnku2 Szklanki Ząbków Czosnku
1 Szalotka, Starta Lub Posiekana1 Szalotka, Starta Lub Posiekana
Srebrne NonpareileSrebrne Nonpareile
Cienkie Krążki Słodkiej Czerwonej PaprykiCienkie Krążki Słodkiej Czerwonej Papryki
Po 1/8 łyżeczki Suszonego Tymianku, Bazylii I Rozmarynu, PokruszonychPo 1/8 łyżeczki Suszonego Tymianku, Bazylii I Rozmarynu, Pokruszonych
Szalotka, Tarta Lub PosiekanaSzalotka, Tarta Lub Posiekana
1/2 Gałązki Rozmarynu1/2 Gałązki Rozmarynu
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartkiPigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
5
W najmniejszym rondlu rozgrzej pozostałe masło, aż się spieni.
Składniki, których będziesz potrzebować
1-1/2 Szklanki Kruchych Ciasteczek1-1/2 Szklanki Kruchych Ciasteczek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do PosypaniaSól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do Posypania
6
Dodać całe liście szałwii i smażyć przez kilka minut, aż będzie chrupiące.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Gałązki Rozmarynu1/2 Gałązki Rozmarynu
7
Odcedzić na papierze kuchennym z pancettą. Posadź wątróbkę na grzance, łyżkę nad mieszaniną grzybów i rozetrzyj na pancetcie i chrupkiej szałwii.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cienkie Krążki Słodkiej Czerwonej PaprykiCienkie Krążki Słodkiej Czerwonej Papryki
1/2 Szklanki Groszku Cukrowego, Pokrojonego Na 1-calowe Kawałki1/2 Szklanki Groszku Cukrowego, Pokrojonego Na 1-calowe Kawałki
WątrobaWątroba
W Razie Potrzeby Do Smarowania TostówW Razie Potrzeby Do Smarowania Tostów
1/2 Gałązki Rozmarynu1/2 Gałązki Rozmarynu
8
Podawać natychmiast.
TrudnośćŚredni
Gotowe W40 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia60
Magazyn