Szałwia Cornbread Dressing
Szałwia Cornbread Dressing może być tylko Southern przepis, którego szukasz. Ten przepis sprawia, że 10 porcji z 244 kalorie, 5G białka, oraz 12g tłuszczu każdy. Na 53 grosze za porcję, ten przepis okładki 7% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jeśli masz mieszankę maślanki kukurydzianej, 1/2 łyżeczki. szałwia, jajka i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Niewiele osób lubi tę przystawkę. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 47 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 23%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Sos z szałwii kukurydzianej z sosem, Pikantny Chorizo Cornbread Sage Dressing, oraz Chleb Kukurydziany Z Szałwii Dyniowej dla podobnych receptur.
Instrukcje
Przygotuj chleb kukurydziany zgodnie ze wskazówkami na opakowaniu dla podwójnego przepisu.
Ostudzić 30 minut; pokruszyć w dużej misce.
Roztopić 1/3 szklanki masła na dużej patelni na średnim ogniu; dodać posiekany seler i cebulę, i smażyć 10 do 12 minut lub do miękkości. Wymieszać z szałwią, pieprzem i solą. Wymieszaj mieszaninę selera i kostki chleba w pokruszony chleb kukurydziany w misce, mieszając delikatnie, aż do wymieszania.
Dodać bulion z kurczaka i jajka i delikatnie mieszać do zwilżenia. Mieszanka łyżka do lekko nasmarowane 11-x 7-calowe naczynie do pieczenia.
Piec w 350 przez 45 do 50 minut lub do złotego koloru.
Dekorować, w razie potrzeby.
Uwaga: Tylko do celów testowych użyliśmy Martha White Cotton Country Cornbread
Mix. Aby zrobić z wyprzedzeniem, przygotuj przepis zgodnie z zaleceniami przez pokrywę kroku z plastikową folią; przykryj wytrzymałą folią aluminiową lub pokrywą pojemnika. Zamrozić unbaked dressing do 3 miesięcy, w razie potrzeby. Odwilż w lodówce 24 godziny.
Odstawić w temperaturze pokojowej 30 minut.
Piec, Odkryte, w 350 przez 1 godzinę i 10 minut do 1 godziny i 15 minut lub do złotego.
Sos do kiełbas: Przygotuj przepis zgodnie z zaleceniami krok Pomiń 1/3 szklanki masła. Cook 1 (16-oz.) pakiet kiełbasa wieprzowa w dużej patelni na średnim ogniu, często mieszając, 10 do 12 minut lub aż mięso kruszy się i nie jest już różowy.
Usuń gotowaną kiełbasę z patelni za pomocą łyżki szczelinowej i odcedzić, rezerwując 2 łyżeczki. kapie na patelni.
Dodaj posiekany seler i cebulę, i saute 10 do 12 minut lub aż warzywa będą miękkie; wymieszać z szałwią, pieprz, i sól. Wymieszać gotowaną kiełbasę. Postępuj zgodnie z przepisem. Postępuj zgodnie ze wskazówkami make-ahead, w razie potrzeby.
Oyster Dressing: Przygotuj przepis zgodnie z zaleceniami kroku 2, mieszając 1 (12-oz.) Pojemnik świeże ostrygi, odsączone, do mieszanki chleba kukurydzianego. Postępuj zgodnie z przepisem, zwiększając czas pieczenia do 50 do 55 minut lub do złotego koloru. Postępuj zgodnie ze wskazówkami make-ahead, w razie potrzeby.