Szałwia, cebula i placki Risotto z dzikim ryżem

Szałwia, cebula i placki Risotto z dzikim ryżem
Szałwia, cebula i placki Risotto z dzikim ryżem to bezglutenowe przystawka. Ten przepis sprawia, że 10 porcji z 376 kalorii, 9g białka, oraz 16G tłuszczu każdy. Na 1,51 zł za porcję, ten przepis okładki 15% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jest to raczej niedrogi przepis dla fanów kuchni śródziemnomorskiej. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 25 godzin. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Jeśli masz ryż arborio, jajka, wodę i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 43%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Porcini, karmelizowana cebula i szałwia Risotto, Porcini, Karmelizowana Cebula I Szałwia Risotto, oraz Placki z dzikim ryżem i brązowym ryżem z pieczoną warzywną Ragù dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Doprowadzić wodę z solą do wrzenia w ciężkim rondlu, a następnie dusić dziki ryż, przykryty, do miękkości, około 45 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Dziki RyżDziki Ryż
WodaWoda
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
2
Wyjąć z ognia i odstawić ryż w płynie do gotowania, odsłonięty, 30 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
RyżRyż
3
Ryż odcedzić na sitku ustawionym nad rondlem i zarezerwować ryż.
Składniki, których będziesz potrzebować
RyżRyż
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
SitoSito
4
Dodać bulion warzywny do płynu do gotowania i doprowadzić do gotowania na wolnym ogniu. Utrzymuj ciecz gorącą, przykrytą, na małym ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Bulion WarzywnyBulion Warzywny
5
Rozgrzać masło i olej w 6-do 8-quart ciężkiego garnka na umiarkowanie wysokim ogniu, aż gorące, ale nie palenie, następnie sauté szałwii, mieszając, 1 minutę.
Składniki, których będziesz potrzebować
MasłoMasło
Szałwia LekarskaSzałwia Lekarska
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GarnekGarnek
6
Dodać cebulę i podsmażyć, mieszając, aż zmiękną. Wymieszać seler z solą do smaku i smażyć, mieszając, aż cebula zacznie się złotobrązowy, o 7 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
SelerSeler
CebulaCebula
SólSól
7
Wymieszać ryż Arborio i gotować na umiarkowanym ogniu, stale mieszając, 2 minuty.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ryż ArborrioRyż Arborrio
8
Dodaj wino, tymianek i pieprz do smaku i gotuj, ciągle mieszając, aż wino zostanie wchłonięte. Wymieszać 1 szklankę gorącego bulionu i gotować na wolnym ogniu, często mieszając, aż bulion zostanie wchłonięty. Kontynuuj dodawanie bulionu, 1 szklanka na raz, i gotowanie, często mieszając i pozwalając każdy dodatek być wchłaniane przed dodaniem następnego, aż ryż będzie miękki, ale nadal al dente i kremowy wyglądający i płyn jest wchłaniany, 20 do 22 minut. Pod koniec gotowania wymieszaj dziki ryż.
Składniki, których będziesz potrzebować
Dziki RyżDziki Ryż
PieprzPieprz
BulionBulion
TymianekTymianek
RyżRyż
WinoWino
9
Zdjąć garnek z ognia i wymieszać z parmezanem, pietruszką, solą i pieprzem do smaku. Chłodne risotto i chłód, pod przykryciem, co najmniej 4 godziny i do 1
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
ParmezanParmezan
Pietruszka-naćPietruszka-nać
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GarnekGarnek
10
Doprowadzić risotto do temperatury pokojowej przed przystąpieniem do receptury.
1
Lekko ubić żółtka i wymieszać z risotto. Ubij białka i szczyptę soli mikserem elektrycznym, aż po prostu utrzymają sztywne szczyty. Połowę białek mieszamy do risotto, aby lekko się rozjaśnić i składamy pozostałe białka.
Składniki, których będziesz potrzebować
żółtko Jajażółtko Jaja
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Mikser RęcznyMikser Ręczny
2
Pozostawić ciasto w temperaturze pokojowej na 15 minut przed kontynuowaniem.
3
Podgrzać 1 łyżka oleju w patelni 12-calowy nonstick na umiarkowanym ogniu do gorąca, ale nie palenie. Scoop 4 (zaokrąglone 1/4-cup) kopce ciasta na patelni, spłaszczanie z tyłu łyżką do postaci ciasta 3 cali w poprzek przez 1/2 cala grubości. Gotować ciasta, aż złoty brązowy Na spodzie (ma to kluczowe znaczenie, aby zapobiec ciastka od złamania podczas obracania), Regulacja ciepła, jeśli brązowienie zbyt szybko, 5 minut. Ostrożnie obrócić ciasta z metalową łopatką i gotować, aż złoty kolor na spodzie, 3 do 4 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kopce BarKopce Bar
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
SzpatułkaSzpatułka
4
Przenieś jako rumiane na dużą płytką patelnię do pieczenia i ułóż w jednej warstwie. Zrób więcej ciast w ten sam sposób, wycierając patelnię czystą ręcznikami papierowymi między partiami i dodając więcej oleju w razie potrzeby.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ręczniki PapieroweRęczniki Papierowe
Patelnia Do PieczeniaPatelnia Do Pieczenia
5
Rozgrzej piekarnik do 232°.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
6
Tuż przed podaniem, piec ciasta risotto aż skwierczeć, o 6 minut.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
7
Podawać natychmiast.
TrudnośćEkspert
Gotowe W25 hrs
Porcje10
Ocena Zdrowia24
Magazyn