Szaszłyki z wieprzowiny, ziemniaków i sera koziego z wędzoną papryką

Nigdy nie można mieć zbyt wielu przepisów na dania główne, więc wypróbuj szaszłyki z wieprzowiny, ziemniaków i sera koziego z wędzonym paprykanem. Ten przepis jest dla 8 osób. Jedna porcja zawiera 461 kalorii , 32 g białka i 22 g tłuszczu . Za 3,45 USD za porcję ten przepis pokrywa 28% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba przygotowała ten przepis i zrobiłaby go ponownie. Jeśli masz pod ręką ser kozi, miód, musztardę dijon i kilka innych składników, możesz to zrobić. Od przygotowania do podania ten przepis zajmuje około 1 godziny i 15 minut . Jest to dobra opcja, jeśli stosujesz dietę bezglutenową . Jest dostarczany przez Foodnetwork. Z wynikiem Spoonacular wynoszącym 0% , to danie można ulepszyć. Jeśli podoba Ci się ten przepis, mogą Ci się spodobać również takie przepisy jak: Zupa krem z grzybów z wędzoną papryką i brązowym ryżem , Gulasz z jarmużu i ciecierzycy z kuminem, wędzoną papryką i limonką oraz Gnocchi ziemniaczane z jarmużem i pieczarkami w sosie z koziego sera .
Instrukcje
Zobacz jak przygotować ten przepis.
Sok pomarańczowy wlej do małego rondelka i gotuj na dużym ogniu, aż zgęstnieje i zostanie zmniejszona do 3 łyżek.
Przelej zredukowany sok do blendera, dodaj miód, ocet, musztardę, skórkę, paprykę, sól i pieprz i miksuj do połączenia. Przy włączonym silniku powoli dodawaj olej i miksuj do uzyskania emulsji.
Zalej ziemniaki zimną wodą w średnim rondlu i dodaj 1 łyżkę soli. Doprowadź do wrzenia na dużym ogniu i gotuj, aż mały nóż włożony w ziemniaka będzie wychodził bez żadnego oporu.
Odcedź i pozwól lekko ostygnąć. Gdy ziemniak będzie już wystarczająco chłodny, aby można go było wziąć do ręki, pokrój każdego ziemniaka na pół wzdłuż, a następnie każdą połówkę na plasterki o grubości 1/4 cala.
Rozgrzej piekarnik do 200°C.
Rozgrzej olej w dużej patelni do smażenia na wysokim ogniu, aż zacznie się mienić. Dopraw wieprzowinę z obu stron solą i pieprzem, włóż na patelnię i smaż, aż uzyska złoty kolor i utworzy się skorupa, 4 do 5 minut. Obróć polędwicę i przenieś patelnię do piekarnika i kontynuuj pieczenie, aż termometr z natychmiastowym odczytem włożony do środka polędwicy wskaże 150 stopni Fahrenheita.
Wyjmij z piekarnika i odstaw na 5 minut przed krojeniem. Pokrój polędwicę wzdłuż, a następnie każdą połówkę w poprzek na plastry o grubości 1/4 cala.
Połóż 1 plaster wieprzowiny na dużym półmisku, nałóż na niego ziemniaka, kawałek sera koziego, potem kolejny plaster wieprzowiny i nabij na niego szpikulec.
Skropić odrobiną sosu winegret z wędzonej papryki.
Posyp każdą porcję odrobiną wędzonej papryki i posiekaną natką pietruszki.