Szaszłyki z wieprzowiny, ziemniaków i sera koziego z wędzoną papryką

Szaszłyki z wieprzowiny, ziemniaków i sera koziego z wędzoną papryką
Nigdy nie można mieć zbyt wielu przepisów na dania główne, więc wypróbuj szaszłyki z wieprzowiny, ziemniaków i sera koziego z wędzonym paprykanem. Ten przepis jest dla 8 osób. Jedna porcja zawiera 461 kalorii , 32 g białka i 22 g tłuszczu . Za 3,45 USD za porcję ten przepis pokrywa 28% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba przygotowała ten przepis i zrobiłaby go ponownie. Jeśli masz pod ręką ser kozi, miód, musztardę dijon i kilka innych składników, możesz to zrobić. Od przygotowania do podania ten przepis zajmuje około 1 godziny i 15 minut . Jest to dobra opcja, jeśli stosujesz dietę bezglutenową . Jest dostarczany przez Foodnetwork. Z wynikiem Spoonacular wynoszącym 0% , to danie można ulepszyć. Jeśli podoba Ci się ten przepis, mogą Ci się spodobać również takie przepisy jak: Zupa krem z grzybów z wędzoną papryką i brązowym ryżem , Gulasz z jarmużu i ciecierzycy z kuminem, wędzoną papryką i limonką oraz Gnocchi ziemniaczane z jarmużem i pieczarkami w sosie z koziego sera .

Instrukcje

1
Zobacz jak przygotować ten przepis.
2
Sok pomarańczowy wlej do małego rondelka i gotuj na dużym ogniu, aż zgęstnieje i zostanie zmniejszona do 3 łyżek.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ziemniaki Yukon Gold, Wyszorowane, Ze SkórkąZiemniaki Yukon Gold, Wyszorowane, Ze Skórką
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
16 (6-calowych) Szpikulców16 (6-calowych) Szpikulców
3
Przelej zredukowany sok do blendera, dodaj miód, ocet, musztardę, skórkę, paprykę, sól i pieprz i miksuj do połączenia. Przy włączonym silniku powoli dodawaj olej i miksuj do uzyskania emulsji.
Składniki, których będziesz potrzebować
16 Szaszłyków16 Szaszłyków
16 (6-calowych) Szpikulców16 (6-calowych) Szpikulców
16 Szaszłyków16 Szaszłyków
Cienkie Plasterki Szynki Virginia Lub ProsciuttoCienkie Plasterki Szynki Virginia Lub Prosciutto
1-1/4 Szklanki Płatków Muslix Z Rodzynkami, Daktylami I Migdałami1-1/4 Szklanki Płatków Muslix Z Rodzynkami, Daktylami I Migdałami
1 łyżka Gruboziarnistego Czerwonego Cukru1 łyżka Gruboziarnistego Czerwonego Cukru
Bita śmietana Lub Lody Waniliowe I Dodatkowe Prażone Orzechy Pekan (opcjonalnie)Bita śmietana Lub Lody Waniliowe I Dodatkowe Prażone Orzechy Pekan (opcjonalnie)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
4
Zalej ziemniaki zimną wodą w średnim rondlu i dodaj 1 łyżkę soli. Doprowadź do wrzenia na dużym ogniu i gotuj, aż mały nóż włożony w ziemniaka będzie wychodził bez żadnego oporu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Płatki Mieszanych Warzyw Lub Do SmakuPłatki Mieszanych Warzyw Lub Do Smaku
Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4
Pokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez SkórekPokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez Skórek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
20 świeżych Truskawek Bez Szypułek20 świeżych Truskawek Bez Szypułek
1 żółty Owocowy Roll-up1 żółty Owocowy Roll-up
5
Odcedź i pozwól lekko ostygnąć. Gdy ziemniak będzie już wystarczająco chłodny, aby można go było wziąć do ręki, pokrój każdego ziemniaka na pół wzdłuż, a następnie każdą połówkę na plasterki o grubości 1/4 cala.
Składniki, których będziesz potrzebować
Płatki Mieszanych Warzyw Lub Do SmakuPłatki Mieszanych Warzyw Lub Do Smaku
6
Rozgrzej piekarnik do 200°C.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Wzory W Archiwum „Crafts” Na Stronie Country Woman WebWzory W Archiwum „Crafts” Na Stronie Country Woman Web
7
Rozgrzej olej w dużej patelni do smażenia na wysokim ogniu, aż zacznie się mienić. Dopraw wieprzowinę z obu stron solą i pieprzem, włóż na patelnię i smaż, aż uzyska złoty kolor i utworzy się skorupa, 4 do 5 minut. Obróć polędwicę i przenieś patelnię do piekarnika i kontynuuj pieczenie, aż termometr z natychmiastowym odczytem włożony do środka polędwicy wskaże 150 stopni Fahrenheita.
Składniki, których będziesz potrzebować
Papryczki Peperoncini Do DekoracjiPapryczki Peperoncini Do Dekoracji
1/2 Opakowania Mrożonego Ciasta Francuskiego (1 Arkusz), Rozmrożonego1/2 Opakowania Mrożonego Ciasta Francuskiego (1 Arkusz), Rozmrożonego
łopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (okołołopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (około
Bita śmietana Lub Lody Waniliowe I Dodatkowe Prażone Orzechy Pekan (opcjonalnie)Bita śmietana Lub Lody Waniliowe I Dodatkowe Prażone Orzechy Pekan (opcjonalnie)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ostry Sos Z Oleju SezamowegoOstry Sos Z Oleju Sezamowego
Wzory W Archiwum „Crafts” Na Stronie Country Woman WebWzory W Archiwum „Crafts” Na Stronie Country Woman Web
Smażone Krewetki, ObraneSmażone Krewetki, Obrane
8
Wyjmij z piekarnika i odstaw na 5 minut przed krojeniem. Pokrój polędwicę wzdłuż, a następnie każdą połówkę w poprzek na plastry o grubości 1/4 cala.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Wzory W Archiwum „Crafts” Na Stronie Country Woman WebWzory W Archiwum „Crafts” Na Stronie Country Woman Web
9
Połóż 1 plaster wieprzowiny na dużym półmisku, nałóż na niego ziemniaka, kawałek sera koziego, potem kolejny plaster wieprzowiny i nabij na niego szpikulec.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ser KoziSer Kozi
Płatki Mieszanych Warzyw Lub Do SmakuPłatki Mieszanych Warzyw Lub Do Smaku
łopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (okołołopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (około
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Air Head Pokrojone W Cienkie PaskiCukierki Air Head Pokrojone W Cienkie Paski
10
Skropić odrobiną sosu winegret z wędzonej papryki.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 8-uncjowe Pudełko Muszelek Cannelloni (12 Muszli), Namoczone W Ciepłej Wodzie Przez 2 Minuty1 8-uncjowe Pudełko Muszelek Cannelloni (12 Muszli), Namoczone W Ciepłej Wodzie Przez 2 Minuty
1 Funt Ugotowanych Krewetek, Przekrojonych Wzdłuż Na Pół1 Funt Ugotowanych Krewetek, Przekrojonych Wzdłuż Na Pół
11
Posyp każdą porcję odrobiną wędzonej papryki i posiekaną natką pietruszki.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 8-uncjowe Pudełko Muszelek Cannelloni (12 Muszli), Namoczone W Ciepłej Wodzie Przez 2 Minuty1 8-uncjowe Pudełko Muszelek Cannelloni (12 Muszli), Namoczone W Ciepłej Wodzie Przez 2 Minuty
1/4 Szklanki Tłuszczu Wieprzowego1/4 Szklanki Tłuszczu Wieprzowego
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 15 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia26
Magazyn