Szaszłyki z polędwicy ananasowej

Jeśli masz około 20 minut do spędzenia w kuchni, szaszłyki z polędwicy ananasowej mogą być niesamowitym przepisem bezglutenowym i bezmlecznym do wypróbowania. Za 2,3 dolara za porcję ten przepis pokrywa 17% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 282 kalorie, 29 g białka i 11 g tłuszczu. Ten przepis jest przeznaczony dla 4 osób. 1 osoba uznała ten przepis za aromatyczny i satysfakcjonujący. Mieszanka steku z polędwicy wołowej, mielonego imbiru, sosu sojowego i kilku innych składników wystarczy, aby ten przepis był tak smaczny. Jest to dostarczane przez Taste of Home. Tylko nielicznym osobom to danie główne naprawdę smakowało. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy, że ten przepis zasługuje na łyżkową ocenę 51%. Ten wynik jest solidny. Użytkownicy, którym spodobał się ten przepis, polubili także szaszłyki z polędwicy śródziemnomorskiej, szaszłyki ze stekiem z polędwicy wołowej i szaszłyki z polędwicy z grilla z brzoskwiniami i papryką.
Instrukcje
Odcedź ananasa, zachowując sok. Schłodzić ananasa. W małej misce wymieszaj sok ananasowy, sos sojowy, brązowy cukier, olej, imbir, czosnek i pieprz. Zarezerwuj 1/3 szklanki marynaty do polewania i 1/3 szklanki do podania; przykryć i przechowywać w lodówce.
Wlej pozostałą marynatę do dużej zamykanej plastikowej torby; dodać kostki wołowe. Zamknij torebkę i obróć do płaszcza; przechowywać w lodówce przez 8 godzin lub przez noc.
Odcedź i wylej marynatę z wołowiny. Na metalowe lub namoczone drewniane patyczki nadziewamy na przemian kawałki wołowiny i ananasa. Grilluj bez przykrycia na średnim ogniu przez 5 minut z każdej strony lub piecz na 4-6 cali od ognia, aż wołowina osiągnie pożądaną konsystencję, często polewając jedną porcją zarezerwowanej marynaty.
Podawać z pozostałą marynatą.
Polecane wino: Pinot Noir, Merlot, Cabernet Sauvignon
Pinot Noir, Merlot i Cabernet Sauvignon to świetny wybór na stek. W końcu wołowina i czerwone wino to klasyczne połączenie. Ogólnie rzecz biorąc, chudsze steki dobrze komponują się z jasnymi lub średnio treściwymi czerwieniami, takimi jak pinot noir lub merlot, podczas gdy grubsze steki radzą sobie z odważną czerwienią, taką jak cabernet sauvingnon. Argyle Reserve Pinot Noir z oceną 4,3 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym wyborem. Kosztuje około 30 dolarów za butelkę.
![Rezerwat Argyle Pinot Noir]()
Rezerwat Argyle Pinot Noir
Dolina Willamette jest najbardziej znana z bogatego Pinot Noir i jest to jedna z największych i najbogatszych w historii Argyle! Weź kolor i zapach róży gwinejskiej, dodaj owocowe aromaty czarnej wiśni i jagody marionowej z przyprawowymi aromatami toczonej ziemi i ciemnego kakao, a po prostu zaczniesz zbliżać się do złożoności tego wina. „Dojrzałe i obfite, z charakterystycznymi nutami fiołków i płatków róż do posmaków wiśni i przypraw, utrzymujące się z delikatną konsystencją. Potrzebuje czasu, aby się osadzić. Dwadzieścia procent wina będzie butelkowane pod zakrętką. Wino butelkowane pod zakrętką uzyskało 92 punkty punktów. Najlepszy w latach 2007-2012.” – Wine Spectator