Szaszłyki z mozzarelli z sosem anchois (Spiedini di Mozzarella)
Szaszłyki z mozzarellą z sosem anchois (Spiedini di Mozzarella) mogą być dobrym przepisem na rozszerzenie repertuaru dania głównego. Ten pescatariański przepis służy 8 i kosztuje 1,75 zł za porcję. Jedna porcja zawiera 452 kalorie, 24g białka, oraz 20 g tłuszczu. Ten przepis od Foodnetwork ma 6 fanów. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 30 minut. Mieszanka mozzarella di bufula, jednodniowy chleb, pietruszka i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Aby zużyć chleb można śledzić to danie główne z Ciasto Kawowe Chleb Bananowy jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 61%. Ten wynik jest całkiem niezły. Jeśli podoba Ci się ten przepis, możesz również polubić przepisy takie jak Crostini ze świeżym Mozzarellanem i sosem anchois, Grillowana kanapka z mozzarellą z Tapenadą Sardelowo-oliwkową, oraz Szaszłyki Z Rozmarynem Mozzarella.
Instrukcje
Wyposażenie specjalne: szaszłyki bambusowe
Ułożyć 3 kostki chleba i 3 kostki sera na tyle szaszłyków, ile potrzeba, aby zużyć cały chleb i ser. Odstawić.
W dużej, patelni o ciężkim dnie, podgrzać 1 szklankę oleju, aż prawie do palenia. Zanurzyć każdy szaszłyk w jajku do płaszcz i gotować w oleju, aż światło złoty kolor. Ustawić szaszłyki z talerza wyłożonego papierowymi ręcznikami do osuszenia.
W małym rondlu podgrzej pozostałe 1/2 szklanki oleju z anchois, aż olej się zagotuje i kawałki ryby rozpadną się, około 10 minut.
Do oleju dodać natkę pietruszki, wlać olej na spiedini i podawać.