Szaszłyki z kurczaka zawinięte w boczek z ananasem i sosem Teriyaki

Przepis zawinięty w boczek szaszłyki z kurczaka z ananasem i sosem Teriyaki jest gotowy w mniej więcej 1 godzinę i 15 minut i zdecydowanie jest niesamowitym bezglutenowe i przyjazne dla fodmap opcja dla miłośników japońskiej kuchni. To danie główne ma 768 kalorii, 58g białka, oraz 42g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 6 i kosztuje $4.91 za porcję. Udaj się do sklepu i odbierz ciepło grilla: średnio-wysokie, wodę, cukier granulowany i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby wykorzystać ananasa, możesz podążać za tym daniem głównym z Babeczki Ananasowe jako deser. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 67%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Szaszłyki z kurczaka ananasowego z domowym sosem Teriyaki, Hot dogi Teriyaki zawinięte w boczek z salsą ananasową, oraz Grillowany Sweet N ' Spicy Bacon Wrapped Chicken Szaszłyki dla podobnych receptur.
Instrukcje
Ubij razem wodę, sos sojowy, cukier i sól w dużej misce, aż ciała stałe zostaną całkowicie rozpuszczone.
Włożyć pierś z kurczaka do solanki i przechowywać w lodówce przez 45 minut.
Wyjąć kurczaka z solanki i osuszyć papierowymi ręcznikami.
Kurczaka pokroić w 1-calową kostkę. Każdy kawałek kurczaka owinąć 1/2 plasterkiem boczku. Kurczak owinięty boczkiem na szaszłykach, na przemian z kostkami ananasa.
Zapal jeden komin pełen węgla drzewnego. Gdy cały węgiel jest oświetlony i pokryty szarym popiołem, wylej i rozprowadź węgle równomiernie na całej powierzchni rusztu węglowego. Ustaw ruszt do gotowania na miejscu, przykryj grill i pozwól na rozgrzanie przez 5 minut. Oczyścić i naoliwić ruszt do grillowania. Szaszłyki Grill aż boczek rumiane i chrupiące i kurczak gotowane przez, 3-4 minut na stronie. W ostatniej chwili gotowania posmaruj każdy szaszłyk sosem teriyaki.
Wyjąć na talerz, pozostawić na 5 minut, a następnie podawać natychmiast z pozostałym sosem teriyaki.