Szaszłyki z kurczaka Smoky
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne,więc spróbuj szaszłyków z kurczaka Smoky. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy, bezmleczny i cały 30 przepis ma 183 kalorie, 22g białka, oraz 10 g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 6. Na 1,02 zł za porcję, ten przepis okładki 11% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 193 osób próbowało i polubiło ten przepis. Jeśli masz ocet winny, dymne aïoli, nasiona kopru włoskiego i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Jest dostarczany przez BBC Good Food. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 30 minut. Ogólnie ten przepis zarabia dobry spoonacular wynik 52%. Szaszłyki Z Kurczaka Smoky, Wędzone szaszłyki z kurczaka z chutney z owoców pestkowych, oraz Smoky Paprika Shrimp Szaszłyki są bardzo podobne do tego przepisu.
Instrukcje
Potrzebujesz 15 szaszłyków: jeśli są drewniane, mocz w wodzie przez 10 minut.
Kurczaka pokroić na 3 cm kawałki i umieścić w misce.
Dodać 1 łyżkę oliwy z oliwek, przyprawy, czosnek i ocet, dobrze wymieszać i doprawić. Można to zrobić do dnia wcześniej i przechowywać w lodówce.
Nitka 2-3 kawałki na każdym szpikulcu.
Pozostały olej wlać na patelnię lub natrzeć na patelnię. Rozgrzej patelnię i zapiekaj kurczaka przez 3-4 minuty z każdej strony, być może będziesz musiał to zrobić partiami, utrzymując gotowane szaszłyki w niskim piekarniku.
Podawać z dymnym aoli, jeśli chcesz.