Szaszłyki z kurczaka smażonego
Smażone szaszłyki z kurczaka mogą być dobrym przepisem na poszerzenie repertuaru dań głównych. Ten przepis jest przeznaczony dla 10 osób i kosztuje 1,93 USD za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera około 42 g białka , 18 g tłuszczu i łącznie 407 kalorii . Od przygotowania do podania, przepis ten zajmuje około 35 minut . Tylko kilka osób przygotowało ten przepis, a jedna powiedziałaby, że trafił w dziesiątkę. Jest to przepis w rozsądnej cenie dla fanów kuchni południowej. Mieszanka mąki, kawałków piersi kurczaka, soli i garści innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Jest on dostarczany przez Foodnetwork. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis otrzymuje ocenę Spoonacular wynoszącą 63% , co jest dobrym wynikiem. Szaszłyki z kurczaka w pomarańczach , grillowane szaszłyki z kurczaka o azjatyckich smakach i szaszłyki z kurczaka z kminkiem i sosem jogurtowo-cytrynowo-miodowym są bardzo podobne do tego przepisu.
Instrukcje
Sprzęt specjalny: 4-calowe drewniane szpikulce
Rozgrzej olej w głębokim garnku lub dużym rondlu do temperatury 175°C.
W płytkim naczyniu wymieszaj bułkę tartą i panko. W innym płytkim naczyniu wymieszaj mąkę i sól. W innym płytkim naczyniu dodaj jajka.
Obtocz każdy pasek kurczaka w mieszance mąki, strząsając nadmiar. Zanurz w jajkach, pozwalając nadmiarowi spłynąć. Obtocz w mieszance bułki tartej, delikatnie dociskając, aby przywarła. Nadziej każdy panierowany pasek kurczaka na szpikulec. Smaż partiami, aż będzie ugotowany, od 5 do 7 minut.
W małym rondelku rozgrzej masło i czosnek na średnio-wysokim ogniu, aż masło się rozpuści.
Zdjąć z ognia, dodać pietruszkę i sok z cytryny i wymieszać.
Podawaj szaszłyki z sosem maślanym.