Szaszłyki z krewetek

Szaszłyki z krewetek
Jeśli chcesz dodać do swojej kolekcji więcej przepisów bezglutenowych, bezmlecznych i pescatarian, Jerk Shrimp Kebabs może być przepisem, który powinieneś wypróbować. Z tego przepisu składa się 6 porcji zawierających 251 kalorii, 16 g białka i 18 g tłuszczu każda. Za 2,87 USD za porcję ten przepis pokrywa 11% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 20 osób było zadowolonych, że wypróbowało ten przepis. Jeśli masz pod ręką pieprz, szczypiorek, imbir i kilka innych składników, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza ten przepis zajmuje około 37 minut. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Świetnie sprawdza się jako danie główne. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy, że ten przepis zasługuje na łyżkową ocenę 50%. Ten wynik jest solidny. Użytkownicy, którym spodobał się ten przepis, polubili także Jerk Shrimp Kebabs, Sticky Jerk Kebabs Lamb i Jamaican Jerk Grilled Kebabs.

Instrukcje

1
Jeśli używasz bambusowych szaszłyków, namocz je w wodzie na co najmniej 20 minut. Rozgrzej brojler lub przygotuj grill.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Szklanki Pokrojonej W Kostkę Gotowanej Dziczyzny2 Szklanki Pokrojonej W Kostkę Gotowanej Dziczyzny
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
8 Udek Z Kurczaka, Bez Skóry I Kości, Pokrojonych W 1-calowe Kostki8 Udek Z Kurczaka, Bez Skóry I Kości, Pokrojonych W 1-calowe Kostki
SzaszłykiSzaszłyki
Filet Z łososia Bez Skóry (patrz Notatka Kucharza)Filet Z łososia Bez Skóry (patrz Notatka Kucharza)
2
W dużej misce wymieszaj sos Jerk (lub przyprawę Jerk, jeśli używasz), 1/2 szklanki oliwy z oliwek i imbir.
Składniki, których będziesz potrzebować
Przyprawa JerkPrzyprawa Jerk
1 łyżka Oliwy Z Oliwek Z Pierwszego Tłoczenia Plus Trochę Do Posmarowania Ciasta1 łyżka Oliwy Z Oliwek Z Pierwszego Tłoczenia Plus Trochę Do Posmarowania Ciasta
2 Posiekane Chili Scotch Bonnet Lub 2 łyżki Ostrego Sosu Scotch Bonnet2 Posiekane Chili Scotch Bonnet Lub 2 łyżki Ostrego Sosu Scotch Bonnet
3/4 Szklanki Białego Wina Lub Bulionu Wołowego3/4 Szklanki Białego Wina Lub Bulionu Wołowego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Mango, Obrane, Pozbawione Pestek I Grubo Posiekane1 Mango, Obrane, Pozbawione Pestek I Grubo Posiekane
4 Cienkie Plasterki Prosciutto W Julienne4 Cienkie Plasterki Prosciutto W Julienne
3
Dodaj krewetki i wrzuć do panierki. Przykryj i marynuj przez 15 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
KrewetkiKrewetki
4
W osobnej misce wymieszaj pomidory, cebulę, paprykę i pietruszkę z pozostałymi 2 łyżkami oliwy z oliwek. Doprawić solą i pieprzem. Nadziewaj warzywa i krewetki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pokrojona W Kostkę DziczyznaPokrojona W Kostkę Dziczyzna
2 Do 3 świeżych Gruszek, Dojrzałych, Ale Wciąż Jędrnych2 Do 3 świeżych Gruszek, Dojrzałych, Ale Wciąż Jędrnych
1 łyżka Oliwy Z Oliwek Z Pierwszego Tłoczenia Plus Trochę Do Posmarowania Ciasta1 łyżka Oliwy Z Oliwek Z Pierwszego Tłoczenia Plus Trochę Do Posmarowania Ciasta
Oliwa Z Oliwek Z Pierwszego Tłoczenia I Więcej Do Posmarowania CiastaOliwa Z Oliwek Z Pierwszego Tłoczenia I Więcej Do Posmarowania Ciasta
Pietruszka-naćPietruszka-nać
8 Miękkich Ciasteczek Snickerdoodle8 Miękkich Ciasteczek Snickerdoodle
1 Funtowy Makaron Z Muszlami Baby, Ugotowany Al Dente1 Funtowy Makaron Z Muszlami Baby, Ugotowany Al Dente
KrewetkiKrewetki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
SzaszłykiSzaszłyki
4 Cienkie Plasterki Prosciutto W Julienne4 Cienkie Plasterki Prosciutto W Julienne
5
Szaszłyki układaj na blasze do pieczenia wyłożonej folią aluminiową lub, w przypadku grillowania, na grillu. Gotuj, obracając raz, aż warzywa będą miękkie, a krewetki nieprzezroczyste, jeszcze 5 do 6 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Do 3 świeżych Gruszek, Dojrzałych, Ale Wciąż Jędrnych2 Do 3 świeżych Gruszek, Dojrzałych, Ale Wciąż Jędrnych
KrewetkiKrewetki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Puszka (14 Uncji) Galaretowanego Sosu żurawinowego, Pokrojonego W Plasterki1 Puszka (14 Uncji) Galaretowanego Sosu żurawinowego, Pokrojonego W Plasterki
1 Kwarta Pomidorków Koktajlowych1 Kwarta Pomidorków Koktajlowych
SzaszłykiSzaszłyki
Filet Z łososia Bez Skóry (patrz Notatka Kucharza)Filet Z łososia Bez Skóry (patrz Notatka Kucharza)
6
Przed podaniem udekoruj natką pietruszki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pietruszka-naćPietruszka-nać
7
Połącz wszystkie składniki oprócz oleju roślinnego w misce, aż zostaną dobrze wymieszane.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej RoślinnyOlej Roślinny
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
4 Cienkie Plasterki Prosciutto W Julienne4 Cienkie Plasterki Prosciutto W Julienne
8
Dodaj olej, aby stworzyć marynatę o pożądanej konsystencji. Przechowywać w szczelnym pojemniku.
Składniki, których będziesz potrzebować
MarynataMarynata
Spryskaj Oliwą Z OliwekSpryskaj Oliwą Z Oliwek

Składniki

1Batoniki toffi Heathkiełbasa wieprzowa bez osłonkikiełbasa wieprzowa bez osłonki1Podwójnie nadziewane ciasteczka Oreopakiet Milk Dudspakiet Milk Duds1Podwójnie nadziewane ciasteczka Oreopakiet Milk Dudspakiet Milk Duds149opakowania JELLO instant czekoladowy pudding fudgełyżeczka suszonego rozmarynułyżeczka suszonego rozmarynu1Batoniki toffi Heathsuszony szczypioreksuszony szczypiorek0Batoniki toffi Heath1 woreczek świeżego, umytego szpinaku1 woreczek świeżego, umytego szpinaku2Batoniki toffi Heathobrany i drobno posiekany świeży imbirobrany i drobno posiekany świeży imbir11 łyżka suszonego oreganoposiekana świeża pietruszka, plus więcej do dekoracjiposiekana świeża pietruszka, plus więcej do dekoracji1Podwójnie nadziewane ciasteczka Oreooliwki drylowane, dojrzałe lub faszerowane papryką, opcjonalnieoliwki drylowane, dojrzałe lub faszerowane papryką, opcjonalnie1Podwójnie nadziewane ciasteczka Oreoziele angielskie mieloneziele angielskie mielone0Batoniki toffi Heathcynamon mielonycynamon mielony0Batoniki toffi Heathgoździki mielonegoździki mielone1Batoniki toffi Heathimbir mielonyimbir mielony1Batoniki toffi Heathgałka muszkatołowa mielonagałka muszkatołowa mielona11 łyżka suszonego oreganoRude ziemniaki, około 6 uncji każdyRude ziemniaki, około 6 uncji każdy1081 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwe1 butelka (750 ml) wina Cotes du Rhone lub innego wytrawnego czerwonego wina1 butelka (750 ml) wina Cotes du Rhone lub innego wytrawnego czerwonego wina1łyżka czerwony ocet winnycebula pokrojona w kawałkicebula pokrojona w kawałki1Podwójnie nadziewane ciasteczka Oreoposiekana biała cebula (z 1 dużej lub 2 małych cebul)posiekana biała cebula (z 1 dużej lub 2 małych cebul)1Batoniki toffi Heathuncje płynu świeżej wodyuncje płynu świeżej wody1czerwona papryka, posiekana i pokrojona w kwadratowe kawałki 1/4 calaczerwona papryka, posiekana i pokrojona w kwadratowe kawałki 1/4 cala6krewetki i żyłkiSól i świeżo zmielony czarny pieprzSól i świeżo zmielony czarny pieprz1Batoniki toffi Heathsuszony, rozgnieciony pieprz Szkockisuszony, rozgnieciony pieprz Szkocki1Batoniki toffi Heathsuszony, rozgnieciony pieprz Szkockisuszony, rozgnieciony pieprz Szkocki454opakowania JELLO instant czekoladowy pudding fudgekrewetki, obrane i deveinedkrewetki, obrane i deveined6krewetki i żyłkiOlej roślinnyOlej roślinny

Polecane wino: Sauvignon Blanc, Riesling, Pinot Grigio

Krewetki w menu? Spróbuj połączyć z Sauvignon Blanc, Riesling i Pinot Grigio. Te rześkie białe wina dobrze komponują się z krewetkami przygotowywanymi na różne sposoby, czy to grillowanymi, smażonymi, czy w sosie czosnkowym. Jednym z win, którego możesz spróbować, jest Margerum Sybarite Sauvignon Blanc. Ma 4,1 na 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 19 dolarów.
Margerum Sybarite Sauvignon Blanc
Margerum Sybarite Sauvignon Blanc
Lekko złote odcienie, z zielonym odcieniem, jasne i żywe. Podkreślony zapach grejpfruta, miodowej pigwy, białych kwiatów, tostów, kremowej cytryny i odrobiny babki lancetowatej, przełożony lekką nutą krzemienia strzelniczego i owocowego Sauvignon. Bogate, kremowe i pełne z warstwami gruszki, grejpfruta i marakui.
TrudnośćTwardy
Gotowe W37 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia4
Magazyn