Przepis wołowina Teriyaki szaszłyki może zaspokoić swoje Japońskie pragnienie w około 23 minuty. Ten przepis sprawia, że 15 porcji z 163 kalorie, 11g białka, oraz 11g tłuszczu każdy. Na 1,04 zł za porcję, ten przepis okładki 8% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Mieszanka polędwicy wołowej, sezamu, soli i garści innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i bezmleczne dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 30%. Ten wynik nie jest taki super. Spróbuj Grillowane Szaszłyki Wołowe Teriyaki, Szaszłyki Wołowe Teriyaki W Stylu Tiki, oraz Szaszłyki z tuńczyka Teriyaki dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
Moczyć 24 małe szaszłyki w wodzie przez 30 minut. Rozgrzej brojlery do wysokiej; ułóż patelnię z folią.
Składniki, których będziesz potrzebować
Woda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Brojler
Szaszłyki
Folia Aluminiowa
Patelnia
2
W dużej misce umieścić wołowinę, grzyby i pomidory.
Składniki, których będziesz potrzebować
Grzyby
Pomidor
Wołowina
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
3
Dodać olej rzepakowy, sól i pieprz i wrzucić do herbu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I Pieprz
Olej Rzepakowy
4
Mięso i warzywa nawleczyć na szaszłyki, na przemian.
Składniki, których będziesz potrzebować
Warzywa
Mięso
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Szaszłyki
5
Ułóż szaszłyki na patelni z końcami uchwytu skierowanymi na zewnątrz. Koniec uchwytu przykryć folią, aby zapobiec przypaleniu.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Szaszłyki
Folia Aluminiowa
Patelnia
6
W małej misce wymieszaj cukier, sos sojowy i olej sezamowy, mieszając, aż cukier się rozpuści. Szaszłyki broilowe, obracając kilka razy, aż mięso zacznie brązowieć, około 3 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Sezamowy
Sos Sojowy
Cukier
Mięso
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Szaszłyki
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
7
Szczotkować obficie szkliwem i kontynuować pieczenie, aż wołowina zostanie lekko zwęglona, 2 do 3 minut dłużej.
Asian bardzo dobrze współpracuje z Chenin Blanc, Gewurztraminer i Riesling. Najlepsze wino do kuchni azjatyckiej zależy od kuchni i potrawy - oczywiście - ale te kwaśne białka łączą się z wieloma tradycyjnymi posiłkami, pikantnymi lub nie. Możesz spróbować Lubanzi Chenin Blanc. Recenzenci bardzo lubią to z 4.1 z 5 gwiazdek i cena około 16 dolarów za butelkę.