Szaszłyki wieprzowe z grilla teriyaki
BBQ Teriyaki Pork Kabobs to japoński przepis na 6 osób. Jedna porcja zawiera 221 kalorii , 20 g białka i 10 g tłuszczu . Za 2,08 USD za porcję przepis ten pokrywa 14% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 130 osób uznało ten przepis za pyszny i sycący. Wielu osobom bardzo spodobało się to danie główne. Jeśli masz pod ręką cebulę, mielony imbir, brązowy cukier i kilka innych składników, możesz je przygotować. To dobra opcja, jeśli stosujesz dietę bezglutenową i bezmleczną . Od przygotowania do podania przepis ten zajmuje około 3 godzin i 30 minut . Jest on dostarczany przez Allrecipes. Ogólnie rzecz biorąc, przepis ten otrzymuje solidną ocenę Spoonacular wynoszącą 78% . Podobne przepisy to Chicken shish kabobs , Grilled Kabobs i Sheesh Kabobs with Yogurt Dip .
Instrukcje
W płytkim naczyniu wymieszaj 3 łyżki sosu sojowego, oliwę z oliwek, 1 posiekany ząbek czosnku, płatki czerwonej papryki, sól i pieprz.
Dodaj kostki wieprzowiny i obróć, aby równomiernie pokryć marynatą. Przykryj i schłódź w lodówce przez 3 godziny.
W rondlu wymieszaj bulion wołowy, skrobię kukurydzianą, 2 łyżki sosu sojowego, brązowy cukier, 2 ząbki posiekanego czosnku i imbir. Doprowadź do wrzenia, stale mieszając. Zmniejsz ogień i gotuj na wolnym ogniu przez 5 minut.
Rozgrzej grilla zewnętrznego do wysokiej temperatury i lekko natłuść ruszt. Nadziej kostki wieprzowiny na szpikulce, naprzemiennie z pieczarkami, cebulą, pomidorami i kawałkami ananasa.
Smażyć na grillu przez 15 minut lub do momentu, aż mięso będzie ugotowane. Obrócić szaszłyki i często polewać sosem podczas gotowania.