Szaszłyki schabowe w sosie z czerwonego wina z chutneyem figowym i żurawinowym
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne, więc spróbuj szaszłyków z polędwicy wieprzowej w sosie z czerwonego wina z fig i chutney z żurawiną. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 44g białka, 65 g tłuszczu, oraz w sumie 1139 kalorii. Ten bezglutenowy przepis służy 6 i kosztuje 5,51 zł za porcję. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 3 godziny i 30 minut. Udaj się do sklepu i odbierz bulion wołowy, masło, żurawinę i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. Aby wykorzystać czerwone wino, można śledzić to danie główne z Czerwone Wino Ciasto Czekoladowe # SundaySupper jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 61%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Schab z chutneyem jabłkowo-żurawinowym, Schab Podawany Z Chutneyem Żurawinowo-Jabłkowym, oraz Sos Żurawinowy Schab Pieczony dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
Wyposażenie specjalne: od 6 do 8 drewnianych szaszłyków moczonych przez kilka minut w wodzie
Składniki, których będziesz potrzebować
Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Funty Dużych Krewetek, Obrane I Pozbawione żył, Z Pozostawionymi Ogonkami
2
Na wieprzowinę: Przynieś duży rondel z wodą na wolnym ogniu i gotuj brzuch wieprzowy przez 20 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Brzuch Wieprzowy
Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4
łopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (około
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
20 świeżych Truskawek Bez Szypułek
3
Wyjąć z wody i ostudzić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4
4
W dużym rondlu połącz sól, cukier, ziarna pieprzu, pokruszoną paprykę czerwoną, liście laurowe, czosnek i 4 szklanki wody. Doprowadzić mieszaninę na wolnym ogniu, a następnie ostudzić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cebula Hiszpańska, Pokrojona W Kostkę O Wymiarach 2,5 Cm
Pęczek Ziół: świeża Kolendra, Majeranek Lub Oregano I Tymianek
Słonina Wieprzowa
1 łyżeczka Ostrej Papryki, Jeśli To Możliwe Wędzonej
Sok Z Cytryny, Opcjonalnie
Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4
Pokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez Skórek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
20 świeżych Truskawek Bez Szypułek
5
Umieścić schab w mieszaninie solanki i odstawić do lodówki, aż będzie gotowy do gotowania, co najmniej 1 godzinę i do 1 dnia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Schab
1 Cały Organiczny Kurczak, Pokrojony Na 10 Kawałków
6
Wyjąć wieprzowinę z solanki, wyrzucić solankę i doprowadzić do temperatury pokojowej przed gotowaniem.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Cały Organiczny Kurczak, Pokrojony Na 10 Kawałków
łopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (około
7
Rozgrzać grill lub patelnię grillową na średnim ogniu. Schab, brzuch wieprzowy, cebulę i paprykę skropić solą i papryką. Grillować szaszłyki, aż wieprzowina jest gotowane przez.
Składniki, których będziesz potrzebować
Brzuch Wieprzowy
Schab
Oliwki Zielone Lub Czarne Dobrej Jakości, Bez Pestek, Grubo Posiekane
Świeże Tortille Mączne Do Serwowania
łopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (około
Pokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez Skórek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 żółta Papryka, Pokrojona Na Trzy Części
Cukierki Air Head Pokrojone W Cienkie Paski
Płatki Warzywne
8
Do sosu z czerwonego wina: roztopić masło w dużym rondlu na średnim ogniu.
Dodaj cebulę, marchew, seler i czosnek i saute, aż zmiękną. Doprawić solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Papryczki Peperoncini Do Dekoracji
Słonina Wieprzowa
średniej Wielkości świeże Pomidory (około , Obrane I Pokrojone Na Szóstki)
1 łyżeczka Ostrej Papryki, Jeśli To Możliwe Wędzonej
Świeże Tortille Mączne Do Serwowania
10
Dodać wino, bulion wołowy, żurawinę, cukier i rozmaryn. Wymieszać, aby rozpuścić cukier. Dusić, mieszając od czasu do czasu, aż sos zmniejszy się o połowę. Odcedzić sos i ogrzać.
Składniki, których będziesz potrzebować
(możesz Ich Nie Potrzebować, Jeśli Udało Ci Się Zdobyć Chleb żurawinowy Wymieniony Powyżej)
Kawałki Warzyw Wielkości Kęsa
Bezkostna Baranina Pokrojona W Kostki O Wymiarach 3–4 Cali – Lub Można Ją Zastąpić Bezkostną łopatką Jagnięcą
Podroby I Kość Szyjna Z Indyka
Sok Z Cytryny, Opcjonalnie
(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)
1
Żurawinę, figi, wino, rodzynki, miód, imbir, cynamon, goździki i 1/2 szklanki wody połączyć w dużym rondlu. Doprowadzić mieszaninę na wolnym ogniu i gotować, aż rodzynki, figi i żurawiny są plump i mieszaninę zgęstnieje.
Składniki, których będziesz potrzebować
(możesz Ich Nie Potrzebować, Jeśli Udało Ci Się Zdobyć Chleb żurawinowy Wymieniony Powyżej)
Lody Waniliowe I Dodatkowe Orzechy Pekan
1 Laska Cynamonu (1-1/2 Cala)
2 3/4 Szklanki Całych Migdałów, Ze Skórką I Uprażonych
Dodatkowa Gęsta śmietana Kremówka, Opcjonalnie
1-1/4 Szklanki Płatków Muslix Z Rodzynkami, Daktylami I Migdałami
Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4
1 (8-uncjowy) Słoik Miodu
(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
20 świeżych Truskawek Bez Szypułek
2
Wyjąć z ognia i wymieszać z zieloną cebulą, sokiem z cytryny, natką pietruszki, tymiankiem i mżawką oliwy z oliwek.
Składniki, których będziesz potrzebować
Filiżanka Pokrojonej W Paski Gotowanej Piersi Z Indyka
Krewetki, Ogon, Usunięte Skorupy, Oczyszczone
1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina
1/4 Szklanki Tłuszczu Wieprzowego
1/2 Główki Kapusty Włoskiej Drobno Pokrojonej
3
Podawać wieprzowinę z sosem z czerwonego wina i chutney.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sproszkowane Nasiona Lubczyku
Podroby I Kość Szyjna Z Indyka
łopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (około