Szaszłyki schabowe w sosie z czerwonego wina z chutneyem figowym i żurawinowym

Szaszłyki schabowe w sosie z czerwonego wina z chutneyem figowym i żurawinowym
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne, więc spróbuj szaszłyków z polędwicy wieprzowej w sosie z czerwonego wina z fig i chutney z żurawiną. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 44g białka, 65 g tłuszczu, oraz w sumie 1139 kalorii. Ten bezglutenowy przepis służy 6 i kosztuje 5,51 zł za porcję. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 3 godziny i 30 minut. Udaj się do sklepu i odbierz bulion wołowy, masło, żurawinę i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. Aby wykorzystać czerwone wino, można śledzić to danie główne z Czerwone Wino Ciasto Czekoladowe # SundaySupper jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 61%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Schab z chutneyem jabłkowo-żurawinowym, Schab Podawany Z Chutneyem Żurawinowo-Jabłkowym, oraz Sos Żurawinowy Schab Pieczony dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Wyposażenie specjalne: od 6 do 8 drewnianych szaszłyków moczonych przez kilka minut w wodzie
Składniki, których będziesz potrzebować
Pasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 CmPasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 Cm
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Funty Dużych Krewetek, Obrane I Pozbawione żył, Z Pozostawionymi Ogonkami2 Funty Dużych Krewetek, Obrane I Pozbawione żył, Z Pozostawionymi Ogonkami
2
Na wieprzowinę: Przynieś duży rondel z wodą na wolnym ogniu i gotuj brzuch wieprzowy przez 20 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Brzuch WieprzowyBrzuch Wieprzowy
Pasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 CmPasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 Cm
łopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (okołołopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (około
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Funt Małych Czerwonych Ziemniaków Pokrojonych Na Kawałki O Wielkości 2,5 Cm1 Funt Małych Czerwonych Ziemniaków Pokrojonych Na Kawałki O Wielkości 2,5 Cm
3
Wyjąć z wody i ostudzić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 CmPasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 Cm
4
W dużym rondlu połącz sól, cukier, ziarna pieprzu, pokruszoną paprykę czerwoną, liście laurowe, czosnek i 4 szklanki wody. Doprowadzić mieszaninę na wolnym ogniu, a następnie ostudzić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cebula Hiszpańska, Pokrojona W Kostkę O Wymiarach 2,5 CmCebula Hiszpańska, Pokrojona W Kostkę O Wymiarach 2,5 Cm
Pęczek Ziół: świeża Kolendra, Majeranek Lub Oregano I TymianekPęczek Ziół: świeża Kolendra, Majeranek Lub Oregano I Tymianek
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
Mrożone Wegetariańskie Kruszone MięsoMrożone Wegetariańskie Kruszone Mięso
Z Migdałami (po 1,45 Uncji), PosiekanymiZ Migdałami (po 1,45 Uncji), Posiekanymi
Pasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 CmPasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 Cm
Plus 2 łyżki Lodowatej WodyPlus 2 łyżki Lodowatej Wody
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Funt Małych Czerwonych Ziemniaków Pokrojonych Na Kawałki O Wielkości 2,5 Cm1 Funt Małych Czerwonych Ziemniaków Pokrojonych Na Kawałki O Wielkości 2,5 Cm
5
Umieścić schab w mieszaninie solanki i odstawić do lodówki, aż będzie gotowy do gotowania, co najmniej 1 godzinę i do 1 dnia.
Składniki, których będziesz potrzebować
SchabSchab
1 Cały Organiczny Kurczak, Pokrojony Na 10 Kawałków1 Cały Organiczny Kurczak, Pokrojony Na 10 Kawałków
6
Wyjąć wieprzowinę z solanki, wyrzucić solankę i doprowadzić do temperatury pokojowej przed gotowaniem.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Cały Organiczny Kurczak, Pokrojony Na 10 Kawałków1 Cały Organiczny Kurczak, Pokrojony Na 10 Kawałków
łopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (okołołopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (około
7
Rozgrzać grill lub patelnię grillową na średnim ogniu. Schab, brzuch wieprzowy, cebulę i paprykę skropić solą i papryką. Grillować szaszłyki, aż wieprzowina jest gotowane przez.
Składniki, których będziesz potrzebować
Brzuch WieprzowyBrzuch Wieprzowy
SchabSchab
Oliwki Zielone Lub Czarne Dobrej Jakości, Bez Pestek, Grubo PosiekaneOliwki Zielone Lub Czarne Dobrej Jakości, Bez Pestek, Grubo Posiekane
Świeże Tortille Mączne Do SerwowaniaŚwieże Tortille Mączne Do Serwowania
łopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (okołołopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (około
Plus 2 łyżki Lodowatej WodyPlus 2 łyżki Lodowatej Wody
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 żółta Papryka, Pokrojona Na Trzy Części1 żółta Papryka, Pokrojona Na Trzy Części
Cukierki Air Head Pokrojone W Cienkie PaskiCukierki Air Head Pokrojone W Cienkie Paski
Sambal (pasta Czosnkowo-chili)Sambal (pasta Czosnkowo-chili)
8
Do sosu z czerwonego wina: roztopić masło w dużym rondlu na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
5 Funtów Krótkich żeberek Z Kością5 Funtów Krótkich żeberek Z Kością
1 Szklanka Posiekanej Cebuli1 Szklanka Posiekanej Cebuli
4 Pomidory Rzymskie, Wydrążone, Przekrojone Na Pół I Pokrojone W Kostkę4 Pomidory Rzymskie, Wydrążone, Przekrojone Na Pół I Pokrojone W Kostkę
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Funt Małych Czerwonych Ziemniaków Pokrojonych Na Kawałki O Wielkości 2,5 Cm1 Funt Małych Czerwonych Ziemniaków Pokrojonych Na Kawałki O Wielkości 2,5 Cm
9
Dodaj cebulę, marchew, seler i czosnek i saute, aż zmiękną. Doprawić solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Steki Z Rostbefu Nowojorskiego Z Kością, Jeśli ChceszSteki Z Rostbefu Nowojorskiego Z Kością, Jeśli Chcesz
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
średniej Wielkości świeże Pomidory (około , Obrane I Pokrojone Na Szóstki)średniej Wielkości świeże Pomidory (około , Obrane I Pokrojone Na Szóstki)
Mrożone Wegetariańskie Kruszone MięsoMrożone Wegetariańskie Kruszone Mięso
Świeże Tortille Mączne Do SerwowaniaŚwieże Tortille Mączne Do Serwowania
10
Dodać wino, bulion wołowy, żurawinę, cukier i rozmaryn. Wymieszać, aby rozpuścić cukier. Dusić, mieszając od czasu do czasu, aż sos zmniejszy się o połowę. Odcedzić sos i ogrzać.
Składniki, których będziesz potrzebować
(możesz Ich Nie Potrzebować, Jeśli Udało Ci Się Zdobyć Chleb żurawinowy Wymieniony Powyżej)(możesz Ich Nie Potrzebować, Jeśli Udało Ci Się Zdobyć Chleb żurawinowy Wymieniony Powyżej)
Kawałki Warzyw Wielkości KęsaKawałki Warzyw Wielkości Kęsa
Bezkostna Baranina Pokrojona W Kostki O Wymiarach 3–4 Cali – Lub Można Ją Zastąpić Bezkostną łopatką JagnięcąBezkostna Baranina Pokrojona W Kostki O Wymiarach 3–4 Cali – Lub Można Ją Zastąpić Bezkostną łopatką Jagnięcą
4 Pomidory Rzymskie, Wydrążone, Przekrojone Na Pół I Pokrojone W Kostkę4 Pomidory Rzymskie, Wydrążone, Przekrojone Na Pół I Pokrojone W Kostkę
Z Migdałami (po 1,45 Uncji), PosiekanymiZ Migdałami (po 1,45 Uncji), Posiekanymi
(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)
1
Żurawinę, figi, wino, rodzynki, miód, imbir, cynamon, goździki i 1/2 szklanki wody połączyć w dużym rondlu. Doprowadzić mieszaninę na wolnym ogniu i gotować, aż rodzynki, figi i żurawiny są plump i mieszaninę zgęstnieje.
Składniki, których będziesz potrzebować
(możesz Ich Nie Potrzebować, Jeśli Udało Ci Się Zdobyć Chleb żurawinowy Wymieniony Powyżej)(możesz Ich Nie Potrzebować, Jeśli Udało Ci Się Zdobyć Chleb żurawinowy Wymieniony Powyżej)
Lody Waniliowe I Dodatkowe Orzechy PekanLody Waniliowe I Dodatkowe Orzechy Pekan
1 Laska Cynamonu (1-1/2 Cala)1 Laska Cynamonu (1-1/2 Cala)
2 3/4 Szklanki Całych Migdałów, Ze Skórką I Uprażonych2 3/4 Szklanki Całych Migdałów, Ze Skórką I Uprażonych
1 Szklanka Mirinu Lub Słodkiego Sake1 Szklanka Mirinu Lub Słodkiego Sake
1-1/4 Szklanki Płatków Muslix Z Rodzynkami, Daktylami I Migdałami1-1/4 Szklanki Płatków Muslix Z Rodzynkami, Daktylami I Migdałami
Pasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 CmPasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 Cm
1 (8-uncjowy) Słoik Miodu1 (8-uncjowy) Słoik Miodu
(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Funt Małych Czerwonych Ziemniaków Pokrojonych Na Kawałki O Wielkości 2,5 Cm1 Funt Małych Czerwonych Ziemniaków Pokrojonych Na Kawałki O Wielkości 2,5 Cm
2
Wyjąć z ognia i wymieszać z zieloną cebulą, sokiem z cytryny, natką pietruszki, tymiankiem i mżawką oliwy z oliwek.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cały Imbir, RozgniecionyCały Imbir, Rozgnieciony
Krewetki, Ogon, Usunięte Skorupy, OczyszczoneKrewetki, Ogon, Usunięte Skorupy, Oczyszczone
Steki Z Nowojorskiego StripsuSteki Z Nowojorskiego Stripsu
1/4 Szklanki Tłuszczu Wieprzowego1/4 Szklanki Tłuszczu Wieprzowego
1/2 Główki Kapusty Włoskiej Drobno Pokrojonej1/2 Główki Kapusty Włoskiej Drobno Pokrojonej
3
Podawać wieprzowinę z sosem z czerwonego wina i chutney.
Składniki, których będziesz potrzebować
5 Funtów Krótkich żeberek Z Kością5 Funtów Krótkich żeberek Z Kością
4 Pomidory Rzymskie, Wydrążone, Przekrojone Na Pół I Pokrojone W Kostkę4 Pomidory Rzymskie, Wydrążone, Przekrojone Na Pół I Pokrojone W Kostkę
łopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (okołołopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (około

Składniki

2371 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweKawałki warzyw wielkości kęsaKawałki warzyw wielkości kęsa2papryka, pokrojona na kawałki wielkości kęsapapryka, pokrojona na kawałki wielkości kęsa6krewetki i żyłkiŚwieżo zmielony czarny pieprzŚwieżo zmielony czarny pieprz907papryka habaneroschab bez kości (ok., pokrojony i pokrojony w kostkęschab bez kości (ok., pokrojony i pokrojony w kostkę2marchew posiekanamarchew posiekana1łodygaseler posiekanyseler posiekany1szczyptaSzczypta cynamonuSzczypta cynamonu1Podwójnie nadziewane ciasteczka Oreokruszony czerwony pieprzkruszony czerwony pieprz2suszone liście laurowesuszone liście laurowe1181 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweżurawina suszonażurawina suszona2371 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweżurawina suszonażurawina suszona2371 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwefigi suszone, posiekanefigi suszone, posiekane1Podwójnie nadziewane ciasteczka Oreostarty świeży imbirstarty świeży imbir1Podwójnie nadziewane ciasteczka Oreoposiekana świeża natka pietruszkiposiekana świeża natka pietruszki1sprigrozmaryn świeżyrozmaryn świeży1warzywo (np. szpinak)posiekany świeży tymianekposiekany świeży tymianek2goździkiczosnek mielonyczosnek mielony3goździkimrożone wegetariańskie kruszone mięsomrożone wegetariańskie kruszone mięso1zielona cebula, cienko pokrojonazielona cebula, cienko pokrojona1szczyptaSzczypta zmielonych goździkówSzczypta zmielonych goździków2Spód: okruszki z herbatników graham1-1/4 szklanki płatków muslix z rodzynkami, daktylami i migdałami1-1/4 szklanki płatków muslix z rodzynkami, daktylami i migdałami1porcja startego parmezanuświeży sok z cytrynyświeży sok z cytryny6krewetki i żyłkiOliwa z oliwek, do skropieniaOliwa z oliwek, do skropienia1cebula posiekanacebula posiekana2cebula pokrojona na kawałki wielkości kęsacebula pokrojona na kawałki wielkości kęsa1porcja startego parmezanuPęczek ziół: świeża kolendra, majeranek lub oregano i tymianekPęczek ziół: świeża kolendra, majeranek lub oregano i tymianek454papryka habanerokawałek brzuszka wieprzowego (ok, przycięty, twardy bez skóry i mięso pokrojone w kostkękawałek brzuszka wieprzowego (ok, przycięty, twardy bez skóry i mięso pokrojone w kostkę1181 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwe1 laska cynamonu (1-1/2 cala)1 laska cynamonu (1-1/2 cala)4731 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwe5 funtów krótkich żeberek z kością5 funtów krótkich żeberek z kością591 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwesól, plus więcej do przyprawsól, plus więcej do przypraw6krewetki i żyłkiSól i świeżo zmielony czarny pieprzSól i świeżo zmielony czarny pieprz591 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwez migdałami (po 1,45 uncji), posiekanymiz migdałami (po 1,45 uncji), posiekanymi1Podwójnie nadziewane ciasteczka Oreoz migdałami (po 1,45 uncji), posiekanymiz migdałami (po 1,45 uncji), posiekanymi2Spód: okruszki z herbatników grahammasło niesolonemasło niesolone1181 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwepiersi bażanta jeśli)piersi bażanta jeśli)
TrudnośćEkspert
Gotowe W3 hrs, 30 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia29
Rodzaje PotrawSos
Magazyn