Szaszłyk ze steku i sałatką jarzynową
Jeśli chcesz dodać więcej przepisów bezglutenowych i bezmlecznych do swojego pudełka z przepisami, szaszłyk ze stekiem i sałatką warzywną może być przepisem, który powinieneś wypróbować. Jedna porcja zawiera 267 kalorii, 31 g białka i 12 g tłuszczu. Ten przepis służy 2 osobom. Za 2,69 USD za porcję ten przepis pokrywa 31% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jeśli masz pod ręką grzyby, oliwę z oliwek, sos sojowy i kilka innych składników, możesz to zrobić. Świetnie sprawdza się jako niedrogie danie główne na Walentynki. 3 osoby wypróbowały i polubiły ten przepis. Jest dostarczany przez Allrecipes. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 30 minut. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis uzyskał 93% wyniku, co jest spektakularnym wynikiem. Podobne przepisy obejmują stek na szaszłyku z warzywami, stek na szaszłyku z warzywami i stek na szaszłyku.
Instrukcje
Pokrój stek w osiem 1-calowych kostek. Nabij 2 kostki steku na 4 (6-calowe) patyki do szaszłyków.
Posmaruj sosem; przechowywać w lodówce od 15 do 20 minut, wyrzucić pozostały sos.
Grilluj lub opiekaj kebaby stekowe do pożądanego stopnia wysmażenia.
Dopraw grzyby proszkiem czosnkowym i smaż na oleju na małej patelni z powłoką nieprzywierającą na średnim ogniu przez 4 do 5 minut lub do momentu lekkiego zrumienienia.
Połącz rzymską, marchewkę i brokuły w dużej misce. Wymieszaj z Lite Balsamic i Caper Vinaigrette, do smaku.
Rozłóż sałatkę na 2 dużych talerzach. Na każdym ułóż grzyby i kebab stekowy. Resztki przechowuj w lodówce.
Polecane wino: Chardonnay, Sauvignon Blanc, Gruener Veltliner
Sałatkę można łączyć z Chardonnay, Sauvignon Blanc i Gruener Veltliner. Zarówno Sauvignon Blanc, jak i Gruner Veltliner mają nuty ziołowe, które uzupełniają sałatki wystarczającą ilością kwasu, aby pasowały do cierpkiego winegretu, podczas gdy Chardonnay może być dobrym wyborem do kremowych sosów sałatkowych. Louis Roederer Cristal Brut z oceną 4,6 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym wyborem. Kosztuje około 299 dolarów za butelkę.
![Cristal Brut Louisa Roederera]()
Cristal Brut Louisa Roederera
Cristal, klejnot i tête de cuvée szampana Louisa Roederera, został stworzony w 1876 roku dla cara Rosji Aleksandra II. Pozostaje wierny swemu pochodzeniu, inspirowany elegancją i czystością. Cristal jest produkowany zgodnie z rygorystycznymi standardami winiarskimi, które wymagają rygorystycznej selekcji crus, roczników, winogron i wina. Cristal jest produkowany wyłącznie z najlepszych roczników crus, które mają gwarancję, że pochodzą z winnicy Louis Roederer. Wszystkie wyjątkowe cechy rocznika 2002 zostały dosłownie uchwycone w tym Cristal 2002, który jest hojny i bujny, ukazując idealną równowagę pomiędzy koncentracją i finezją, świeżością i winem, intensywnością i wyrafinowaniem. W trzech słowach: dumny, bogaty i luksusowy. Cristal 2002 jest jaskrawo żółty z jasnobursztynowymi refleksami i ma piękny mus z delikatnym kordonem trwałych i regularnych bąbelków. Nos jest intensywny i delikatny, odsłaniając czystą i dobrze wymieszaną mieszankę smaków miodu, kakao, lekko prażonych orzechów laskowych i kandyzowanych owoców cytrusowych. W ataku pikantna eksplozja dojrzałych owoców, wino ujawnia czerwone owoce, białą czekoladę, karmel i duńskie ciasto, typowe dla Cristala. Jego jedwabista, skoncentrowana konsystencja opiera się na intensywnej, mocnej i winnej strukturze, ale zachowuje wyrafinowanie. Podniebienie rozwija się, aby osiągnąć pyszne wrażenie dobrze wymieszanej harmonii smaków. Świeży finisz z nutą goryczy sprawia, że jest niemal chrupiące.