Szaszłyki z kurczaka z dipem ogórkowo-szalotkowym

Szaszłyki z kurczaka z dipem ogórkowo-szalotkowym zajmuje mniej więcej 30 minut od początku do końca. To danie główne ma 235 kalorii, 28g białka, oraz 7G tłuszczu na porcję. Na $1.9 za porcję, ten przepis okładki 20% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i bezmleczne dieta. Mieszanka ząbków czosnku, kolendry, szalotki i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Jest idealny do Super Bowl. 6 osób uznało ten przepis za pyszny i satysfakcjonujący. Jest dostarczany przez BBC Good Food. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 67%. Ten wynik jest dobry. Jeśli podoba Ci się ten przepis, spójrz na te podobne przepisy: Szaszłyki z kurczaka z posiekanym ogórkiem, rukolą i oliwkami, Szaszłyki z kurczaka, mięty i ogórka z sosem z cebuli wiosennej, oraz Szaszłyki z kurczaka z dipem satay.
Instrukcje
Kurczaka pokroić w cienkie plasterki.
Wymieszać kolendrę, pieprz, sok z limonki, cukier, czosnek i olej. Wrzuć kurczaka do tej mieszanki, a następnie nawlecz do 12 bambusowych szaszłyków. Możesz zrobić to na jeden dzień do przodu i schłodzić, aż będzie gotowy do gotowania.
Podgrzać ocet i cukier na małej patelni, aż cukier się rozpuści, a następnie zwiększyć ogień i gotować przez 3 minuty, aż lekko syrupi.
Zdjąć z ognia i wymieszać z chili i szalotki. Pozostawić do ostygnięcia.
Cienko pokroić 5 cm kawałek ogórka, ćwierć każdy plasterek i dodać do Dipu.
Resztę ogórka pokroić w cienkie patyczki.
Kurczaka gotować pod rozgrzanym grillem przez 3-4 minuty z każdej strony, następnie podawać z sosem zanurzeniowym, pałeczkami ogórkowymi, ryżem i pak choi.