Szaszłyki Z Kurczaka Chile
Szaszłyki z kurczaka w Chile mogą być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 512 kalorii, 31g białka, oraz 34g tłuszczu każdy. Na 2,57 zł za porcję, ten przepis okładki 22% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. 1 osoba uznała ten przepis za pyszny i satysfakcjonujący. Udaj się do sklepu i odbierz udka z kurczaka, sok z cytryny, paprykę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć limonkę, możesz podążać tym daniem głównym z Lime Angel Food Cake z wapienną glazurą i pistacjami jako deser. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Ogólnie ten przepis zarabia dobry spoonacular wynik 59%. Podobne przepisy to Szaszłyki Z Kurczaka Chile, Szaszłyki z kurczaka z masłem limonkowym i Chile, oraz Marynowane szaszłyki z kurczaka z jukatanem z sosem orzechowo - Czerwonym Chile.
Instrukcje
Rozgrzej grill lub patelnię grillową na dużym ogniu.
W dużej misce wymieszać paprykę, kminek, cynamon, ziele angielskie, czosnek, sok z cytryny i olej do marynaty, aby uzyskać pastę. Udka z kurczaka wrzucić do pasty i natrzeć na całej powłoki.
Pozwól kurczaka marynować w misce przez 15 minut.
Natrzeć paprykę Fresno z 1 łyżką oliwy z oliwek i grillować je ze wszystkich stron, aż będą lekko zwęglone ze wszystkich stron, około 2 minut z każdej strony.
Niech papryka ostygnie, następnie odciąć szczyty i pokroić paprykę na kawałki wielkości kęsa.
Wyjąć kurczaka z marynaty, trzymać 4 kawałki na każdym nasączone szaszłyk i grillować na dużym ogniu, aż gotowane przez, o 5 do 7 minut z każdej strony.
Wymieszać kozi ser, śmietanę i sos sriracha razem. Odstawić. W misce wrzucić kostkę ser Manchego i mięty razem. Grilluj tortille przez kilka sekund z każdej strony, aby je zmiękczyć i ogrzać.
Połóż tortillę na każdym talerzu. Slather mieszaniny śmietany na wierzchu tortille.
Ułożyć na wierzchu szaszłyki z kurczaka, paprykę podzielić na tortille, a następnie ser pokrojony w kostkę i miętę. Wyciśnij trochę świeżego soku z limonki i podawaj. Aby zjeść, podnieś tortillę i owinąć ją wokół szaszłyku. Wyciągnij szaszłyk i ciesz się!
Polecane wino: Cava, Grenache, Shiraz
Chili można sparować z Cava, Grenache i Shiraz. Te soczyste Czerwienie nie mają zbyt dużo taniny (ważne dla pikantnych potraw), ale wino musujące, takie jak cava, może jeszcze lepiej oswoić ciepło. Jaskinie Roger Goulart Gran Reserva Cava z oceną 4,7 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 23 dolarów za butelkę.
![Jaskinie Roger Goulart Gran Reserva Cava]()
Jaskinie Roger Goulart Gran Reserva Cava
Wina wykorzystywane do produkcji cava są wybierane z wielką starannością i podlegają okresowi leżakowania wynoszącemu co najmniej cztery lata. Po 24 miesiącach – i raz w roku – dojrzewające butelki poddawane są technice déplacé, która polega na wytrząsaniu butelek w celu homogenizacji drożdży i uzyskania większej ekstrakcji pod względem ich aromatycznego i smakowego potencjału w ciągu ponad 48 miesięcy leżakowania. Rezultatem jest delikatna cava o jasnożółtym zabarwieniu, jasnych złotych odcieniach i niesamowitym blasku, a także ciekawe, złożone i mocne bukiety.Mieszanka: 60% Xare-lo, 20% Macabeo i 20% Parellada