Szarlotka Żurawinowa I
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu amerykańskich przepisów, więc spróbuj szarlotki żurawinowej. Ten deser ma 699 kalorii, 5G białka, oraz 25g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 8. Za 1,53 zł za porcję, ten przepis okładki 10% Twoje dzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. Mieszanka głębokiej skorupy ciasta, brązowego cukru, jajka i garści innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. 42 osoby zrobiły ten przepis i zrobiłyby go ponownie. Od przygotowania do talerza ten przepis trwa z grubsza 1 godzina i 30 minut. Jest dostarczany przez Allrecipes. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy się na ten przepis zasługuje na wynik spoonacular 33%. Ten wynik nie jest tak wybitny. Podobne przepisy to Batony Z Masłem Jabłkowym, Szarlotka Pieczone Pączki, oraz Bułeczki Cynamonowe Z Szarlotką.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 325 stopni F (165 stopni C). Odwróć skorupkę ciasta na inną formę do ciasta o równej wielkości. Dzięki temu skórka nie skurczy się na patelnię.
Piec w tej pozycji przez 10 minut, aż do częściowego upieczenia. Skręć prawą stroną do góry i wyjmij dodatkową formę do ciasta z wnętrza Skórki.
W dużej misce wymieszaj jabłka, żurawinę i cukier. Przykryj i odstaw na około 20 minut.
Wymieszaj z tapioką i odstaw na 15 do 20 minut, aż tapioka wchłonie sok owocowy.
Rozłóż mieszaninę do częściowo upieczonej skorupy ciasta.
W średniej misce wymieszaj mąkę, brązowy cukier, cynamon, sól i masło. Mieszankę roboczą opuszkami palców, aż będzie krucha.
Rozłóż mieszankę na nadzieniu jabłkowo-żurawinowym.
Posmaruj odsłoniętą skorupkę ciasta lekko ubitym jajkiem.
Umieść ciasto na blasze do ciastek, aby złapać krople.
Piec 45 do 60 minut na dolnym ruszcie nagrzanego piekarnika lub do momentu, gdy jabłka będą miękkie podczas testowania drewnianym kilofem.