Szarlotka Z Serem Cheddar
Szarlotka z serem Cheddar może być tylko Amerykański przepis, którego szukasz. Ten wegetariański przepis służy 8 i kosztuje $1.3 za porcję. Jedna porcja zawiera 595 kalorii, 10g białka, oraz 34g tłuszczu. 3 osoby próbowały i polubiły ten przepis. Udaj się do sklepu i podnieś złote pyszne jabłka, skrobię kukurydzianą, mąkę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 3 godziny i 15 minut. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 32%, co nie jest zbyt wspaniałe. Spróbuj Karmelizowane jabłko + ser Cheddar miękkie precle z sosem jabłkowym, Babeczki z barszczem, nadzienie z szarlotki, lukier z serem cynamonowym i ser Cheddar Pie Crust Moon, oraz Szarlotka z serem Cheddar dla podobnych receptur.
Instrukcje
Zobacz jak zrobić ten przepis.
Na skórkę: w robocie kuchennym połączyć mąkę, cukier, sól, zimne masło i starty ser. Cook ' s Note: to jest, gdzie można dodać trochę dodatkowego sera lub użyć extra-ostry Cheddar dostarczyć ten pikantny serowy smak w każdym kęsie. Pulsuj procesor, aż mieszanina będzie przypominać drobny piasek.
Zdjąć pokrywkę i dodać lodowatą wodę do mieszaniny. Uruchom procesor, aż mieszanina rzuci się w małą kulkę. Jeśli mieszanina jest nieco sucha, dodaj więcej wody z lodem przez łyżkę stołową, aż się połączy. Zbierz ciasto w kulkę. Za pomocą skrobaka stołowego podziel mieszaninę równomiernie na pół. Kształt każdej połowy w dysk. Owinąć każdy dysk w folię i schłodzić co najmniej 30 minut. Uwaga kucharza: w tym momencie można przechowywać zawinięte ciasto w lodówce przez kilka dni lub zamrozić do późniejszego użycia.
Do nadzienia: Rozgrzej piekarnik do 400 stopni F. w dużej misce ubij razem skrobię kukurydzianą i cukier, upewniając się, że nie ma grudek w skrobi kukurydzianej.
Wymieszać w plasterkach jabłek, soku z cytryny i skórki i szczypta soli. Wrzucić do herbu jabłka całkowicie w mieszaninie. Uwaga kucharza: jeśli chcesz dodać piękny kolor rumieńca do nadzienia, dodaj do mieszanki czerwone jabłko, takie jak Braeburn i wrzuć część skórki do mieszanki. Rezultatem jest jasnoróżowy odcień, który jest absolutnie wspaniały i pyszny!
Po ostygnięciu ciasta lekko posmaruj powierzchnię roboczą i rozwałkuj 1 krążek ciasta na 13-calową okrągłą. Ostrożnie umieścić ciasto okrągłe do 9-calowej średnicy głębokiego naczynia szklanym naczyniu pie.
Nadzienie z jabłek wlewamy do wyłożonego ciastem naczynia i polewamy je pokrojonym w kostkę masłem.
Na wierzchnią skórkę rozwałkuj drugi krążek ciasta na tej samej lekko posypanej mąką powierzchni.
Rozwałkuj ciasto na 12-calowy Okrągły, nieco mniejszy niż dolna skorupa. Ostrożnie ułożyć ciasto na kopcu jabłek. Naciśnij zwis z dolnej i górnej części ciasta razem do uszczelnienia.
Wyciąć nadmiar ciasta do 1/2 cala i złożyć pod. Zagniatać ciasto pod i uszczypnąć razem.
Wytnij 3 (2-calowe) szczeliny w górnej części skorupy, aby umożliwić ucieczkę pary. Uwaga kucharza: aby uzyskać wyjątkowy dotyk, połącz resztki ciasta, rozwałkuj, a następnie wytnij kształty, takie jak jabłka lub liście, i umieść na wierzchniej skórce lub krawędziach ciasta.
Piec ciasto na złoty kolor, o 30 protokół. Jeśli krawędź skorupy brązowieje zbyt szybko, umieść osłonę krawędzi lub zrób własną z folii aluminiowej i umieść na krawędzi ciasta. Zmniejsz temperaturę piekarnika do 375 stopni F.
Piec ciasto, aż nadzienie jabłkowe zacznie bąbelkować w środku i zgęstnieje, około 30 minut.
Wyjąć ciasto z piekarnika i schłodzić ciasto na półce przez 1 godzinę.