Szarlotka z serem
Szarlotka z serem to Wegetariańskie przepis z 6 porcjami. Jedna porcja zawiera 345 kalorii, 6G białka, oraz 14g tłuszczu. Na 1,25 zł za porcję, ten przepis okładki 6% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny i 5 minut. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Jeśli masz masło, mielony cynamon, masło i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 19%. Ten wynik nie jest tak wybitny. Podobne przepisy to Szarlotki Cynamonowe, Szarlotka Pieczone Pączki, oraz Batoniki Z Masłem Jabłkowym.
Instrukcje
Zobacz jak zrobić ten przepis.
Umieść stojak piekarnika na dolnej trzeciej części piekarnika i rozgrzej do 400 stopni F. Posmaruj boki i dno szklanego lub ceramicznego naczynia o średnicy 9 cali.
Ćwiartki jabłka pokroić na 3 kliny.
W średniej misce wymieszać jabłka, ser, cukier, masło, mąkę, cynamon, gałkę muszkatołową i sól.
Rozwiń jedną skórkę i umieść w naczyniu z masłem.
Umyć wnętrze skorupy z częścią białka jaja do herbu.
Wlać nadzienie jabłkowe do skorupy. Rozwiń drugą skórkę i umieść na nadzieniu. Uszczypnij krawędź górnej skorupy i krawędź dolnej skorupy razem, aby uszczelnić. Złóż podwójną krawędź pod i zaciskane, tworząc ozdobną krawędź.
Posmaruj wierzch ciasta większą ilością białka.
Wytnij kilka szczelin w górnej skorupie, aby umożliwić ucieczkę pary.
Piec ciasto, aż skórka będzie głęboko złoty i nadzienie jest bulgotanie przez szczeliny, o 1 godzinę. Przykryj brzegi ciasta folią, jeśli skórka zbyt szybko się brązowieje. Ciasto schłodzić przez około 20 minut przed podaniem.