Szarlotka Z Podwójną Skórką
Szarlotka z podwójną skórką może być tylko deserem, którego szukasz. Ten przepis sprawia, że 8 porcji z 528 kalorii, 5G białka, oraz 24g tłuszczu każdy. Na 81 centów za porcję, ten przepis okładki 9% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Mieszanka soku z cytryny, wody lodowej, cynamonu i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Jest to bardzo przyjazny dla budżetu przepis dla fanów amerykańskiej kuchni. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny i 40 minut. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za Wegetariańskie dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 24%. Ten wynik nie jest tak wybitny. Spróbuj Szarlotka Z Podwójną Skórką, Szarlotka Z Podwójną Skórką, oraz Klasyczna Szarlotka Z Podwójną Skórką dla podobnych receptur.
Instrukcje
W robocie kuchennym pulse 2 1/2 szklanki mąki i soli.
Dodać 2 patyczki masła i pulsować, aż będzie wielkości grochu.
Mżać na lodowatej wodzie i pulsować, aż równomiernie zwilżone okruchy tworzą; skręcić na powierzchnię i uformować w kulkę. Ciasto podzielić na pół. Spłaszczyć na dyski, owinąć w plastik i przechowywać w lodówce do firmy.
Ustaw blachę do pieczenia na Dolnym stojaku. W misce wrzucić jabłka, sok z cytryny, cukier, pozostałe 1/4 szklanki mąki i cynamon.
Na posmarowanej mąką powierzchni rozwałkuj krążek ciasta na 13-calowy Okrągły; włóż go do głębokiego 10-calowego szklanego talerza ciasta i umyj zwis wodą. Łyżkę jabłek i wierzch z pozostałą 1 łyżką masła w kostkach.
Rozwałkuj drugą tarczę ciasta na 12-calową rundę i wyśrodkuj ją nad nadzieniem. Naciśnij krawędzie ciasta razem i przyciąć zwis do skąpego 1 cala, złożyć nakładkę pod siebie i zacisnąć.
Wytnij kilka szczelin w górnej skorupie, aby para uciekła.
Piec ciasto na środku piekarnika przez 1 godzinę i 10 minut, aż skorupa będzie złota. Przykryj krawędź ciasta, jeśli zacznie ciemnieć.
Niech ciasto ostygnie przez co najmniej 4 godziny przed podaniem.