Szarlotka z meksykańskim brązowym cukrem
Szarlotka z meksykańskim brązowym cukrem to Wegetariańskie przepis z 8 porcjami. Na 81 centów za porcję, ten przepis okładki 3% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten deser ma 190 kalorii, 1G białka, oraz 0g tłuszczu na porcję. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Ten przepis jest typowy dla kuchni amerykańskiej. Jeśli masz mielone ziele angielskie, cynamon, skórkę pomarańczową i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 5 godzin. Przynosi ci to Epikurious. Z łyżeczką wynik 16%, to danie jest raczej złe. Podobne przepisy to Szarlotka z meksykańskim brązowym cukrem, Meksykańskie ciasteczka z brązową glazurą cukrową, oraz Babeczka z brązowym cukrem Rolling Stones z nadzieniem kokosowym, polewą z rumu i kruchym brązowym cukrem.
Instrukcje
Umieść dużą ciężką blachę do pieczenia na środku piekarnika i rozgrzej piekarnik do 218°.
Doprowadzić piloncillo, wodę, skórkę, przyprawy i 1/8 łyżeczki soli do wrzenia w małym ciężkim rondlu, przykrytym, mieszając od czasu do czasu, aż piloncillo się rozpuści.
Zdejmij pokrywkę i gotuj na średnim ogniu, aż syrop zgęstnieje i zmniejszy się do około 3/4 szklanki, 6 do 10 minut. Wyrzucić skórkę i lekko wystudzić syrop.
Tymczasem jabłka obieramy i rdzeniujemy, a następnie kroimy w kliny o szerokości 1/2 cala.
Jabłka wrzucić z mąką, a następnie z syropem.
Rozwałkuj 1 kawałek ciasta (zachowując pozostały kawałek schłodzony) na lekko posypanej mąką powierzchni za pomocą lekko posypanego mąką wałka do ciasta na 13-calową okrągłą, a następnie dopasuj do 9-calowej płyty ciasta.
Krawędź Trim, pozostawiając zwis 1/2 cala, i chill shell.
Rozwałkuj pozostały kawałek ciasta na lekko posypanej mąką powierzchni za pomocą lekko posypanego mąką wałka do ciasta na prostokąt o wymiarach 16 na 11 cali.
Pokrój ciasto poprzecznie na paski o szerokości 11 (1 1/4 cala).
Wymieszaj mieszankę jabłkową, a następnie równomiernie łyżkę do skorupki ciasta. Splot ciasny kratowy wzór na cieście z paskami ciasta.
Trim wszystkie paski równo z krawędzi płyty pie. Fold dolnej skorupy nad krawędzią kraty i crimp.
Siatkę (ale nie krawędź) posmarować mlekiem i posypać cukrem.
Piec ciasto na gorącej blasze do pieczenia 20 minut.
Obniżyć temperaturę piekarnika do 191° i piec, aż skorupa jest złoty i napełniania bulgotanie, 50 do 60 minut więcej. Schłodzić ciasto do ogrzania lub temperatury pokojowej, około 1 1/2 godziny.
* Jeśli nie możesz dostać piloncillo, zastąp 1 szklankę zapakowanego ciemnobrązowego cukru i 2 łyżki niespełnionej melasy(nie blackstrap). Redukcja syropu potrwa dłużej.* Aby osiągnąć idealną równowagę słodkich i cierpkich jabłek, proponujemy 2 Golden Delicious lub Gala, 2 Granny Smith lub Winesap i 2 McIntosh lub Northern Spy (potrzebujesz łącznie około 6 jabłek).* Ciasto jest najlepsze w dniu, w którym jest pieczone, ale może być wykonane 1 dzień wcześniej i przechowywane, luźno pokryte folią (raz ostygnie), w temperaturze pokojowej.