Szarlotka z meksykańskim brązowym cukrem

Szarlotka z meksykańskim brązowym cukrem
Szarlotka z meksykańskim brązowym cukrem to Wegetariańskie przepis z 8 porcjami. Na 81 centów za porcję, ten przepis okładki 3% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten deser ma 190 kalorii, 1G białka, oraz 0g tłuszczu na porcję. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Ten przepis jest typowy dla kuchni amerykańskiej. Jeśli masz mielone ziele angielskie, cynamon, skórkę pomarańczową i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 5 godzin. Przynosi ci to Epikurious. Z łyżeczką wynik 16%, to danie jest raczej złe. Podobne przepisy to Szarlotka z meksykańskim brązowym cukrem, Meksykańskie ciasteczka z brązową glazurą cukrową, oraz Babeczka z brązowym cukrem Rolling Stones z nadzieniem kokosowym, polewą z rumu i kruchym brązowym cukrem.

Instrukcje

1
Umieść dużą ciężką blachę do pieczenia na środku piekarnika i rozgrzej piekarnik do 218°.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do PieczeniaBlacha Do Pieczenia
PiekarnikPiekarnik
2
Doprowadzić piloncillo, wodę, skórkę, przyprawy i 1/8 łyżeczki soli do wrzenia w małym ciężkim rondlu, przykrytym, mieszając od czasu do czasu, aż piloncillo się rozpuści.
Składniki, których będziesz potrzebować
PanelaPanela
PrzyprawyPrzyprawy
WodaWoda
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
3
Zdejmij pokrywkę i gotuj na średnim ogniu, aż syrop zgęstnieje i zmniejszy się do około 3/4 szklanki, 6 do 10 minut. Wyrzucić skórkę i lekko wystudzić syrop.
Składniki, których będziesz potrzebować
SyropSyrop
4
Tymczasem jabłka obieramy i rdzeniujemy, a następnie kroimy w kliny o szerokości 1/2 cala.
Składniki, których będziesz potrzebować
Do Konserwowania,Do Konserwowania,
5
Jabłka wrzucić z mąką, a następnie z syropem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Do Konserwowania,Do Konserwowania,
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
SyropSyrop
6
Rozwałkuj 1 kawałek ciasta (zachowując pozostały kawałek schłodzony) na lekko posypanej mąką powierzchni za pomocą lekko posypanego mąką wałka do ciasta na 13-calową okrągłą, a następnie dopasuj do 9-calowej płyty ciasta.
Składniki, których będziesz potrzebować
CiastoCiasto
RolkaRolka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Wałek Do CiastaWałek Do Ciasta
7
Krawędź Trim, pozostawiając zwis 1/2 cala, i chill shell.
8
Rozwałkuj pozostały kawałek ciasta na lekko posypanej mąką powierzchni za pomocą lekko posypanego mąką wałka do ciasta na prostokąt o wymiarach 16 na 11 cali.
Składniki, których będziesz potrzebować
CiastoCiasto
RolkaRolka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Wałek Do CiastaWałek Do Ciasta
9
Pokrój ciasto poprzecznie na paski o szerokości 11 (1 1/4 cala).
Składniki, których będziesz potrzebować
CiastoCiasto
10
Wymieszaj mieszankę jabłkową, a następnie równomiernie łyżkę do skorupki ciasta. Splot ciasny kratowy wzór na cieście z paskami ciasta.
Składniki, których będziesz potrzebować
Świeże Połówki Malin, Jagody Lub Plasterki TruskawekŚwieże Połówki Malin, Jagody Lub Plasterki Truskawek
Do Konserwowania,Do Konserwowania,
11
Trim wszystkie paski równo z krawędzi płyty pie. Fold dolnej skorupy nad krawędzią kraty i crimp.
Składniki, których będziesz potrzebować
Słoik Bezpestkowych Konfitur MalinowychSłoik Bezpestkowych Konfitur Malinowych
12
Siatkę (ale nie krawędź) posmarować mlekiem i posypać cukrem.
Składniki, których będziesz potrzebować
CukierCukier
MlekoMleko
13
Piec ciasto na gorącej blasze do pieczenia 20 minut.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do PieczeniaBlacha Do Pieczenia
PiekarnikPiekarnik
14
Obniżyć temperaturę piekarnika do 191° i piec, aż skorupa jest złoty i napełniania bulgotanie, 50 do 60 minut więcej. Schłodzić ciasto do ogrzania lub temperatury pokojowej, około 1 1/2 godziny.
Składniki, których będziesz potrzebować
Słoik Bezpestkowych Konfitur MalinowychSłoik Bezpestkowych Konfitur Malinowych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
1
* Jeśli nie możesz dostać piloncillo, zastąp 1 szklankę zapakowanego ciemnobrązowego cukru i 2 łyżki niespełnionej melasy(nie blackstrap). Redukcja syropu potrwa dłużej.* Aby osiągnąć idealną równowagę słodkich i cierpkich jabłek, proponujemy 2 Golden Delicious lub Gala, 2 Granny Smith lub Winesap i 2 McIntosh lub Northern Spy (potrzebujesz łącznie około 6 jabłek).* Ciasto jest najlepsze w dniu, w którym jest pieczone, ale może być wykonane 1 dzień wcześniej i przechowywane, luźno pokryte folią (raz ostygnie), w temperaturze pokojowej.
Składniki, których będziesz potrzebować
Melasa NiespełnionaMelasa Niespełniona
Ciemnobrązowy CukierCiemnobrązowy Cukier
Tart AppleTart Apple
PanelaPanela
Do Konserwowania,Do Konserwowania,
SyropSyrop
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia AluminiowaFolia Aluminiowa
TrudnośćEkspert
Gotowe W5 hrs
Porcje8
Ocena Zdrowia1
Magazyn