Szarlotka z lodami
Szarlotka z lodami może być tylko deserem, którego szukasz. Ten wegetariański przepis służy 8 i kosztuje 1,27 zł za porcję. Jedna porcja zawiera 342 kalorie, 8G białka, oraz 8G tłuszczu. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Udaj się do sklepu i odbierz białko jaja, jogurt waniliowy, mieloną gałkę muszkatołową i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. To będzie hit w Twoim Lato wydarzenie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 24%. Ten wynik nie jest tak ogromny. Podobne przepisy to Szarlotka Smażone Ciasto Lodowe, Bezmleczne ciasto z masłem orzechowym z ciasteczkami czekoladowymi, oraz Ciasteczka truskawkowe i lody śmietankowe.
Instrukcje
Aby przygotować skórkę, umieść krakersy w robocie kuchennym; proces, aż utworzą się drobne okruchy.
Dodać 2 łyżki cukru, 2 łyżki stopionego masła i białka jaja; impuls 8 razy lub do wilgotne. Naciśnij mieszankę okruchów na 9-calową płytkę ciasta pokrytą sprayem do gotowania.
Piec w temperaturze 350 przez 8 minut; ostudzić na stojaku z drutu. Zamrozić 30 minut na noc.
Aby przygotować nadzienie, stopić 1 łyżkę masła w dużej patelni nonstick na średnim ogniu.
Dodaj jabłko; gotować 10 minut lub aż lekko rumiane, często mieszając.
Dodać wodę; doprowadzić do wrzenia. Przykryć, zmniejszyć ogień i gotować na wolnym ogniu 15 minut. Wymieszać 1 łyżkę brązowego cukru, 1/4 łyżeczki cynamonu i gałki muszkatołowej; gotować, odkryte, 3 minuty lub aż płyn odparuje.
Zdjąć z patelni. Przykryć i schłodzić 2 godziny.
W schłodzonej misce umieść mrożony jogurt. Wymieszać 1 łyżeczkę cynamonu i 3/4 szklanki mieszanki jabłkowej. Przykryć i schłodzić 30 minut.
Rozłóż połowę mieszanki jogurtu do zamrożonej skorupy (zachowaj pozostałą mieszaninę jogurtu w zamrażarce). Wymieszać jogurt z pozostałą mieszanką jabłkową.
Mżawka z 1/4 szklanki karmelu polewą. Przykryć i zamrozić 1 godzinę. Starannie rozprowadzić mieszaninę jogurtu na Karmelu. Top z okruchów krakersy graham i orzechów pekan.
Skropić 2 łyżkami karmelu. Zamrozić na noc lub do uzyskania stałej masy.
Umieścić ciasto w lodówce na 30 minut przed podaniem.