Szarlotka z lodami

Szarlotka z lodami
Szarlotka z lodami może być tylko deserem, którego szukasz. Ten wegetariański przepis służy 8 i kosztuje 1,27 zł za porcję. Jedna porcja zawiera 342 kalorie, 8G białka, oraz 8G tłuszczu. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Udaj się do sklepu i odbierz białko jaja, jogurt waniliowy, mieloną gałkę muszkatołową i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. To będzie hit w Twoim Lato wydarzenie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 24%. Ten wynik nie jest tak ogromny. Podobne przepisy to Szarlotka Smażone Ciasto Lodowe, Bezmleczne ciasto z masłem orzechowym z ciasteczkami czekoladowymi, oraz Ciasteczka truskawkowe i lody śmietankowe.

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik do 35
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
2
Aby przygotować skórkę, umieść krakersy w robocie kuchennym; proces, aż utworzą się drobne okruchy.
Składniki, których będziesz potrzebować
KrakersyKrakersy
Słoik Bezpestkowych Konfitur MalinowychSłoik Bezpestkowych Konfitur Malinowych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Robot KuchennyRobot Kuchenny
3
Dodać 2 łyżki cukru, 2 łyżki stopionego masła i białka jaja; impuls 8 razy lub do wilgotne. Naciśnij mieszankę okruchów na 9-calową płytkę ciasta pokrytą sprayem do gotowania.
Składniki, których będziesz potrzebować
Spray Do GotowaniaSpray Do Gotowania
Białka JajBiałka Jaj
MasłoMasło
CukierCukier
4
Piec w temperaturze 350 przez 8 minut; ostudzić na stojaku z drutu. Zamrozić 30 minut na noc.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Stojak Na DrutyStojak Na Druty
PiekarnikPiekarnik
5
Aby przygotować nadzienie, stopić 1 łyżkę masła w dużej patelni nonstick na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
MasłoMasło
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
6
Dodaj jabłko; gotować 10 minut lub aż lekko rumiane, często mieszając.
Składniki, których będziesz potrzebować
Do Konserwowania,Do Konserwowania,
7
Dodać wodę; doprowadzić do wrzenia. Przykryć, zmniejszyć ogień i gotować na wolnym ogniu 15 minut. Wymieszać 1 łyżkę brązowego cukru, 1/4 łyżeczki cynamonu i gałki muszkatołowej; gotować, odkryte, 3 minuty lub aż płyn odparuje.
Składniki, których będziesz potrzebować
Brązowy CukierBrązowy Cukier
CynamonCynamon
Gałka MuszkatołowaGałka Muszkatołowa
WodaWoda
8
Zdjąć z patelni. Przykryć i schłodzić 2 godziny.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
9
W schłodzonej misce umieść mrożony jogurt. Wymieszać 1 łyżeczkę cynamonu i 3/4 szklanki mieszanki jabłkowej. Przykryć i schłodzić 30 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Jogurt MrożonyJogurt Mrożony
CynamonCynamon
Do Konserwowania,Do Konserwowania,
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
10
Rozłóż połowę mieszanki jogurtu do zamrożonej skorupy (zachowaj pozostałą mieszaninę jogurtu w zamrażarce). Wymieszać jogurt z pozostałą mieszanką jabłkową.
Składniki, których będziesz potrzebować
Słoik Bezpestkowych Konfitur MalinowychSłoik Bezpestkowych Konfitur Malinowych
JogurtJogurt
Do Konserwowania,Do Konserwowania,
11
Mżawka z 1/4 szklanki karmelu polewą. Przykryć i zamrozić 1 godzinę. Starannie rozprowadzić mieszaninę jogurtu na Karmelu. Top z okruchów krakersy graham i orzechów pekan.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Szklanki świeżego Soku Z Cytryny (około 2 Dużych Cytryn)1/2 Szklanki świeżego Soku Z Cytryny (około 2 Dużych Cytryn)
Sos KarmelowySos Karmelowy
KarmelKarmel
Orzeszki PekanOrzeszki Pekan
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
JogurtJogurt
12
Skropić 2 łyżkami karmelu. Zamrozić na noc lub do uzyskania stałej masy.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos KarmelowySos Karmelowy
13
Umieścić ciasto w lodówce na 30 minut przed podaniem.
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia1
Rodzaje PotrawDodatki
OkazjeLetnie
Magazyn