Szarlotka z akcentem
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na desery,więc spróbuj szarlotki z akcentem. Jedna porcja zawiera 365 kalorii, 3G białka, oraz 17g tłuszczu. Ten przepis służy 8. Na 1,05 zł za porcję, ten przepis okładki 5% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. To jest przynoszone do Was przez smak domu. Tylko kilka osób naprawdę lubiło to Amerykańskie danie. Mieszanka mielonego ziela angielskiego, woda z lodem, mielony cynamon i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny i 50 minut. Z łyżeczką wynik 14%, to danie jest raczej złe. Spróbuj Jabłko chrupiące z akcentem, Karmelowo-Jabłkowy Twist, oraz Ciasto Jabłkowo-Jagodowe Twist dla podobnych receptur.
Instrukcje
W małej misce, połączyć mąkę i sól; pokroić w skrócenie, aż kruchy. Stopniowo dodawać wodę, rzucając widelcem, aż ciasto uformuje kulkę. Podziel ciasto na pół, aby jedna kulka była nieco większa od drugiej. Uformuj każdy kawałek w dysk o średnicy około 1 cala. gruby. Owinąć w folię i przechowywać w lodówce co najmniej 30 minut lub do 3 dni.
Wyjąć ciasto z lodówki i odstawić 15-30 minut. W międzyczasie umieść jabłka w dużej misce. Wymieszaj cukier, cydr jabłkowy, cynamon, ziele angielskie, gałkę muszkatołową, sól, sok z wanilii i cytryny.
Dodać masło i mąkę, wymieszać do połączenia, odstawić na bok.
Rozwałkuj duży dysk na lekko mącznej powierzchni, aby zmieścić 9-in. talerz ciasta.
Przenieść ciasto na talerz ciasta. Wykończ ciasto nawet krawędzią talerza.
Rozwałkuj pozostałe ciasto, aby pasowało do wierzchu ciasta; umieść na nadzieniu. Wykończenie, uszczelnienie i krawędzie flet.
Przeciąć szczeliny na górze.
Piec w temperaturze 350° przez 45 minut. Delikatnie umieścić arkusz folii na wierzchu ciasta.
Piec przez dodatkową 1 godzinę i 15 minut lub do górnej skorupy jest złoty kolor i napełniania bąbelkami.
Schłodzić na drucianym stojaku przez noc. Aby podawać ciepłe, podgrzać poszczególne plastry w kuchence mikrofalowej.
Podawać z lodami waniliowymi w razie potrzeby.