Szarlotka w słoiku napój
Szarlotka w słoiku napój wymaga około 4 godziny i 20 minut od początku do końca. Ten bezglutenowy, bezmleczny, lakto ovo wegetariański i wegański przepis serwuje 10 i kosztuje 3,68 zł za porcję. Ten deser ma 703 kalorii, 1G białka, oraz 1g tłuszczu na porcję. Ten przepis od Allrecipes wymaga cydru jabłkowego, soku jabłkowego, cukru i proof grain alcohol. 4259 osób cieszyło się, że wypróbowało ten przepis. Wiele osób naprawdę lubiło to Amerykańskie danie. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 31%, co jest raczej złe. Jeśli podoba Ci się ten przepis, możesz również polubić przepisy takie jak Szarlotka W Szklanym Słoju, Koktajl z szarlotki w słoiku, oraz Gorący Napój Z Szarlotki.
Instrukcje
Umieść cydr jabłkowy, sok jabłkowy, laski cynamonu i cukier w dużym garnku. Doprowadzić do wrzenia na średnim ogniu, mieszając, aż cukier się rozpuści.
Zdejmij z ognia i wyrzuć laski cynamonu. Pozostaw mieszaninę do ostygnięcia do temperatury pokojowej, a następnie dodaj alkohol zbożowy.
Wlej do słoików konserwowych wielkości kwarta, zamknij pokrywkami i pierścieniami i wstaw do lodówki, aż będą gotowe do podania.
Polecane wino: Prosecco, Moscato Dasti, Późne żniwa Riesling
Szarlotka działa naprawdę dobrze z Prosecco, Moscato d ' Asti i Riesling z późnych zbiorów. Te wina deserowe mają odpowiednią ilość słodyczy i lekkich, owocowych smaków, które nie przytłoczą szarlotki. Chloe Prosecco z oceną 4,7 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym dopasowaniem. Kosztuje około 15 dolarów za butelkę.
![Chloe Prosecco]()
Chloe Prosecco
Pochodząca z Prosecco DOC Chloe Prosecco definiuje elegancki, lśniący styl, z którego znany jest ten urzekający obszar. To wino pęka świeżymi owocami i drobnymi bąbelkami, z nutami brzoskwini, zielonego jabłka, cytrusów i białych kwiatów na nosie i podniebieniu. Ma kolor jasno słomkowożółty z zielonkawymi odcieniami. Bogate, ale zrównoważone elegancką kwasowością, to wino oferuje chrupiące wykończenie z nutą mineralności, odsłaniając bliskość gór i wapiennych gleb, na których uprawia się winogrona.