Szarlotka w słoiku
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na desery, więc spróbuj szarlotki w słoiku. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 1G białka, 1g tłuszczu, oraz w sumie 531 kalorii. Ten przepis służy 14 i kosztuje $1.73 za porcję. Mieszanka wody, skrobia kukurydziana, sól i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak przepyszne. 1 osoba uznała ten przepis za pyszny i satysfakcjonujący. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i wegańskie dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Jest to niedrogie przepis dla fanów amerykańskiej kuchni. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Z łyżeczką wynik 26%, to danie nie jest takie wspaniałe. Spróbuj Szarlotki Cynamonowe, Szarlotka Pieczone Pączki, oraz Batoniki Z Masłem Jabłkowym dla podobnych receptur.
Instrukcje
Umieść stojak na dnie dużego garnka. Napełnij garnek gorącą wodą. Sterylizować 7 słoików konserw 1-quart, 7 pokrywek i 7 pierścieni, umieszczając na stojaku, słoiki pionowo. Doprowadzić wodę do wrzenia. Gotować 10 minut.
Wyjąć za pomocą uchwytu i pozostawić słoiki do wyschnięcia na powietrzu. Oszczędzaj wodę do przetwarzania jabłek.
Połącz cukier, skrobię kukurydzianą, cynamon, gałkę muszkatołową, sól i wodę w dużym rondlu.
Umieścić na dużym ogniu i gotować, aż będzie gęsty i bąbelkowy, często mieszając.
Zdjąć z ognia i wymieszać sokiem z cytryny.
Szczelnie zapakuj jabłka do sterylizowanych słoików. Powoli wlać syrop na jabłka, pokrywając je całkowicie. Delikatnie dotknij słoików na blacie, aby pęcherzyki powietrza wzrosły. Przykręć pokrywki do słoików.
Ostrożnie opuść słoiki do garnka za pomocą uchwytu. Pozostaw 2-calową przestrzeń między słoikami.
W razie potrzeby dodaj więcej wrzącej wody, aż wierzchołki słoików pokryją 2 cale wody. Doprowadzić wodę do pełnego wrzenia, następnie przykryć i przetworzyć przez 30 minut.
Wyjmij słoiki z garnka i umieść na powierzchni pokrytej tkaniną lub drewnem, kilka cali od siebie, aż ostygnie. Po ostygnięciu przycisnąć palcem górną część każdej pokrywy, upewniając się, że uszczelnienie jest szczelne (pokrywka nie porusza się w górę ani w dół). Zamknięte słoiki można przechowywać do roku.