Szarlotka w brązowej papierowej torbie
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu amerykańskich przepisów, więc spróbuj szarlotki w brązowej papierowej torbie. Ten deser ma 606 kalorii, 5G białka, oraz 17g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 6 i kosztuje $2.22 za porcję. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 45 minut. Jeśli masz jabłka granny smith, sok z cytryny, mąkę i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Ogólnie ten przepis zarabia not so excellent spoonacular score of 26%. Jeśli podoba Ci się ten przepis, możesz również polubić przepisy takie jak Brown Butter Kardamon Spiced Sugar Paper, Torba Papierowa Szarlotka, oraz Szarlotka Pieczone Pączki.
Instrukcje
Aby zrobić dno skorupy, wymieszać mąkę i biały cukier razem w misce, aż dobrze połączone. Wcierać niesolone masło do mąki, aż mieszanina przypomina grube okruchy; posypać zimną wodą, kilka łyżek na raz, mieszając ciasto razem lekko widelcem, aż ledwo trzyma się razem.
Uformuj ciasto w kulkę i rozwałkuj na okrąg o grubości około 1/8 cala. Delikatnie ułóż ciasto w 8-calowym naczyniu na ciasto.
Nadmiar ciasta odciąć nożem. Zakończ krawędź skorupy, delikatnie wciskając zęby widelca w ciasto dookoła krawędzi naczynia ciasto. Odstaw skórkę na bok.
Aby wypełnić ciasto, wymieszać jabłka, brązowy cukier, 2 łyżki mąki, cynamon, gałka muszkatołowa, imbir i sok z cytryny razem w dużej misce; odstawić.
Aby zrobić polewę, wymieszaj 1/2 szklanki mąki, 1/2 szklanki zmiękczonego masła i drobny cukier razem w misce, aż będziesz miał lepkie, wilgotne ciasto.
Aby złożyć ciasto, przykryj dno skorupy ciasta lekką, równą warstwą okruchów krakersów Grahama. Napełnij ciasto mieszanką jabłkową, układając je w kształt Kopca. Szczypta kawałki mieszanki topping, spłaszczyć je trochę palcami i kropki je losowo na całej górnej części nadzienia, pokrywając jak najwięcej nadzienia, jak to możliwe.
Rozgrzej piekarnik do 425 stopni F (220 stopni C).
Oderwij 2 30-calowe kawałki pergaminu i umieść je w kształcie krzyża na powierzchni roboczej.
Umieść wypełnione ciasto na środku dwóch kawałków pergaminu, doprowadzić papier kończy się na ciasto i złożyć i zszyć papier pergaminu na ciasto, aby całkowicie zamknąć i uszczelnić w cieście. Papier nie powinien dotykać góry ani boków ciasta.
Umieść pergamin owinięty ciasto na blasze do pieczenia złapać wszelkie kapie.
Piec w rozgrzanym piekarniku przez 1 godzinę. Nie zaglądaj do środka pergaminu podczas pieczenia.
Wyjąć z piekarnika, ostrożnie oderwać papier pergaminowy od ciasta i ostudzić; podawać na ciepło. Resztki przechowywać w lodówce.